Nemci bez centra Orlando Medžika na Evrobasketu

Eurobasket 12. avg 202210:511 komentar
Podeli:
Moric Vagner
Jacob Kupferman/Getty Images

Loše vesti za reprezentaciju Nemačke – na Evropskom prvenstvu, na kojem će biti domaćini, Nemci neće moći da računaju na perspektivnog NBA košarkaša, krilnog centra Morica Vagnera.

Košarkaš Orlando Medžika če morati da pauzira zbog povrede skočnog zgloba, a nemačkoj javnosti se obratio porukom u kojoj je napisao da mu je izuzetno žao što neće moći da nastupi.

Evrobasket:

„Boli me što neću moći da igram. Radovao sam se prilici da igram zajedno sa bratom za reprezentaciju u svojoj zemlji, a potom i u svom rodnom gradu Berlinu. To mi je bio san, ali nažalost, skočni zglob mi to ne dozvoljava. Teško je prihvatiti tu činjenicu, ali sve je to deo sporta“, kaže Moric Vagner.

Moric Vagner (25) je igrač Orlanda od 2021. godine, a prethodno je nastupao za Albu, Los Anđeles Lejkerse, Vašington Vizardse i Boston Seltikse. Njegov pet godina mlađi brat Franc, koji mu je saigrač u Medžiku, biće na raspolaganju selektoru Gordonu Herbertu.

Nemačka je jedan od domaćina EP, a takmičiće se u B grupi, koja će igrati u Kelnu. Rivali će joj u prvoj fazi turnira biti Francuska, Litvanija, Slovenija, Mađarska i Bosna i Hercegovina. Završnica Evrobasketa igraće se takođe u Nemačkoj, ali će nokaut-faza biti organizovana u Berlinu.

Komentari

Vaš komentar