„Ovako se ne igra za reprezentaciju, borićemo se do kraja“

Eurobasket 30. nov. 202012:10 > 12:11
Podeli:
fiba.basketball

Umesto slavlja zbog pobede nad Velikom Britanijom i plasmana na šampionat Evrope, košarkaši Crne Gore su doživeli su težak udarac. Poraženi su sa 74:59.

Crna Gora, kao i Velika Britanija u poslednjem FIBA prozoru igra protiv Francuske i Nemačke, a veliki problem za Crnu Goru predstavlja činjenica da ima isti skor kao i Velika Britanija, a da je pri tome slabija u međusobnom skoru. U prevodu, Evropsko prvenstvo je bilo u rukama, a sada je jako, jako daleko.

„Ovako se ne brani ugled reprezentacije, ovako se ne igra u dresu sa državnim grbom. Prikazali smo sramnu partiju u oba pravca. Nismo imali energije, nismo imali čvrstine, stepen ozbiljnosti je bio daleko od željenog nivoa. Sve je izgledalo izuzetno loše, pa je poraz logičan epilog onoga što se dešavalo na parketu. Ostaje nam da se dobro zamislimo, a zatim spremimo za naredni FIBA prozor. Sve dok postoje šanse da stignemo do cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, moramo da se borimo do poslednjih atoma snage. Partija, pristup i odnos prema igri, koji smo imali protiv Velike Britanije, nikada više ne sme da se ponovi“, naglasio je Dino Radončić posle poraza od Velike Britanije.

Neraspoložen je bio i Marko Simonović koji je tokom prvog poluvremena uspevao da održi Crnu Goru u igri, ali…

„Odigrali smo jako loš meč. Velika Britanija je zasluženo slavila jer je pokazala više energije, čvrstine, odlučnosti. Imali smo velikih problema da zaustavimo centra Olasenija, kome smo prethodno dozvolili da se razigra i lakim poenima stigne do samopouzdanja. U nastavku smo pokušavali da naptavimo preokret, ali nismo imali smirenosti, koncentracije i mirnoće u fazi napada“, naglasio je Marko Simonović i nastavio:

„Trebalo je da slavimo plasman na Evropsko prvenstvo, a sada smo u baš teškoj situaciju. Međutim, dobro je što je ostao još jedan prozor, još dva kola, a samim tim i još dve prilike da se iskupimo za loše izdanje protiv Velike Britanije. Nismo odustali od plasmana na šampionat Evrope. Borićemo se sve dok postoji nada, mada nam u ovom trenutku nije ni malo lako, je smo imali meč loptu u rukama, ali…“.

Ali, Crna Gora nije uspela da iskoristi meč loptu, pa će joj trebati mnogo umeća i sreće u poslednjem FIBA prozoru koji je na programu u februaru naredne godine.

Crna Gora i Velika Britanija će odmeriti snage sa Francuskom i Nemačkom, a izabranici Boška Radovića će morati da ostvare pobedu više u odnosu na Britance, kako bi stigli do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

 

Komentari

Vaš komentar