Pešić posle NBA turneje: Odlični razgovori, definišemo plan

Eurobasket 2. apr 202213:07
Podeli:
Svetislav Pešić
foto: Nebojsa Parausic

Selektor muške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i direktor nacionalnog tima Dragan Tarlać vratili su se sa putovanja po Sjedinjenim Američkim Državama – tamo su posetili kandidate za reprezentaciju Srbije koji nastupaju u NBA ligi.

„Imali smo odlične razgovore sa svim igračima i dobili smo dovoljno informacija kako bismo mogli da posle razgovora sa ostalim kandidatima donesemo definitivnu odluku o planu priprema za junski kvalifikacioni prozor, zatim prozor koji nas očekuje u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru ove godine“, rekao je Pešić i dodao:

Povezane vesti:

„Ne postavlja se pitanje želje svih igrača da učestvuju u predstojećim reprezentativnim akcijama. Iako je ovo vreme završetka regularnog dela lige i početak plej-ofa, vrlo je važno da već sada definišemo plan i program priprema kako bi svi potencijalni kandidati posle naporne sezone mogli da se pripreme i organizuju. Akcije koje nas očekuju su veoma izazovne i potrebno je da svi budu veoma dobro fizički i mentalno pripremljeni“.

Prvi izazov za košarkašku reprezentaciju Srbije biće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023, koje će nacionalni tim igrati 30. juna protiv Letonije u gostima, pa 3. jula u Srbiji protiv reprezentacije Belgije.

Krajem avgusta slede prva dva meča u drugoj fazi kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo, kada će se tri prvoplasirane ekipe iz grupe A ukrstiti sa tri najbolje ekipe iz grupe B, u kojoj se nalaze Turska, Grčka, Belorusija i Velika Britanija.

„Počeli od Pokuševskog, završili sa Bobijem“

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odmah zatim, Srbija nastupa na Evropskom prvenstvu, koje se od 1. do 18. septembra igra u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj. Orlovi se takmiče u grupi D, čiji će se mečevi igrati u Pragu, a prvi rival našem timu biće selekcija Holandije, 2. septembra. Ostali protivnici Srbije u grupi D su Poljska, Češka, Izrael i Finska.

„Posetom našim igračima u SAD nastavljamo kontakte i razgovore sa kandidatima za reprezentaciju. Ovaj boravak u Americi je deo naših redovnih aktivnosti koje će se u danima pred nama nastaviti sa igračima, kako u zemlji tako i u inostranstvu“, kaže Tarlać i obrazlaže:

„Posetili smo prvo mladog Alekseja Pokuševskog u Oklahomi, bili gosti familije Jokić i proveli nekoliko dana u Denveru, zatim smo se u Atlanti družili sa Bogdanovićem i Bjelicom, da bismo boravak u SAD završili u Dalasu sa Bobanom Marjanovićem. Ostvarili smo takođe veoma značajne kontakte sa njihovim trenerima i generalnim menadžerima koji će nam biti od velike pomoći za sve izazove koji nas očekuju u budućnosti“.

Komentari

Vaš komentar