Radović: Optimista sam, možemo na šampionat Evrope

Podeli:
Foto: fiba basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za poslednji FIBA prozor u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji se organizuje u Podgorici i počinje 20. februara.

„Optimista sam pred poslednji FIBA prozor koji se organizuje u Podgorici. Znamo da nas očekuje jako težak posao protiv Francuske i Nemačke, svesni smo kvaliteta rivala, ali verujem u momke koje vodim, verujem da možemo da ostvarimo cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo“, naglasio je Boško Radović selektor Crne Gore na startu priprema za mečeve koji slede i nastavio:

„Imamo nekoliko dana da se pripremimo. Neće biti mnogo problema sa uigravanjem, jer je sastav državnog tima gotovo identičan onome koji je bio na prošlom turniru u francuskom Pou. Propustili smo jednu meč loptu, ali se ne slažem sa stavom da ne držimo sudbinu u našim rukama. U slučaju da pobedimo Francusku i Nemačku, siguran sam da bi smo izborili plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta“.

POVEZANE VESTI

Izabranici Boška Radovića imaju isti učinak kao Velika Britanija, ali i slabiji međusobni skor. Da bi se plasirali na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, moraće u poslednja dva kola, da ostvare pobedu više u odnosu na Veliku Britaniju, koja 20. februara igra protiv Nemačke, a dva dana kasnije, protiv Francuske.

„Nismo slučajno propustili meč loptu u Francuskoj. Momci su praktično iz karantina izašli na parket. Dali su sve od sebe, pobedili smo Nemačku, ali je ogromna potrošnja uticala na prikazano protiv Velike Britanije. Međutim, to je ostalo iza nas. Sada smo fokusirani na Francuze i Nemce, a dve pobede, uveren sam vode na šampionat Evrope“, rekao je Radović i nastavio:

„U prvoj rundi nas očekuje duel sa Francuskom koja bi prema najavama trebalo da bude jača za Ertela. Radi se o fizički besprekorno spremnoj ekipi, koja insistira na agresivnoj i čvrstoj igri, sa mnogo duela. Moramo da odgovorimo istom merom, ako želimo, a želimo do pobede“.

Utakmica između Crne Gore i Francuske na programu je 20. februara, a istog dana, snage će odmeriti Nemačka i Velika Britanija. Dva dana kasnije, Crna Gora igra protiv Nemačke, a Velika Britanija protiv Francuske.

Razmišljamo samo o prvom danu, samo o Francuzima. Uložićemo i poslednji atom snage da stignemo do pobede, a možda nam uoči meča sa Francuzima stigne i dodatna motivaciona injekcija u vidu pobede Nemačke nad Velikom Britanijom“, naglasio je Boško Radović.

Nedavno je ženska košarkaška reprezentacija pobedama nad Švedskom i Izraelom u poslednjem FIBA prozoru, koji je takođe organizovan u Podgorici, stigla do Evropskog prvenstva. Na pitanje, da li će ljubitelji košarke u Crnoj Gori ponovo imati razloga za slavlje, Radović je poručio:

„Optimista sam kao i svi u timu, daćemo sve od sebe i verujem uspeti da stignemo do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta i ponovo obradujemo ljubitelje košarke u Crnoj Gori, kao što su to nedavno uradile i košarkašice“, zaključio je Boško Radović.

Komentari

Vaš komentar