Radović: Ponosan sam na momke; Popović: Teško je

Podeli:
Petar Popović
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore neće igrati na narednom šampionatu Evrope. Od mnogobrojnih kalkulacija uoči poslednjeg FIBA prozora koji se igra u Podgorici, dogodio se najgori po izabranike Boška Radovića.

Velika Britanija je posle triler završnice, poenima sa zvukom sirene, pobedila Nemačku sa 83:81, a Crna Gora je posle velike borbe, posle ogromne energije koju je uložila, uprkos prednosti od 11 poena, koju je imala sredinom treće deonice, nakon trilera, poražena od Francuske sa 73:71.

Ostala je još jedna runda. U ponedeljak, 22. februara, snage će odmeriti Francuska i Velika Britanija, odnosno Crna Gora i Nemačka, ali je već sada jasno da na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, idu Francuska, Velika Britanija i Nemačka, kao jedan od domaćina.

Odigrali smo najbolju utakmicu u kvalifikacijama. Ponosan sam na momke, 38 minuta su igrali perfektno. Ključ je bio njihov ofanzivni skok, njihovih 16 skokova više i veliki individualni kvalitet Ertela. Moramo da podignemo glave, da pokušamo da pobedimo Nemačku. Ima dosta pozitvnih stvari, imamo neke nove momke, Simonovića, Drobnjaka, Radončića…”, rekao je selektor Boško Radović i dodao: “Brzo počinju nova takmičenja, napraviće se analiza i priprema za ono što sledi”.

Petar Popović je protiv Francuske odigrao sjajno. Borio se kao lav, odradio je bepreskarno defanzivne zadatke, bio je jedan od najboljih u odbrani, pogodio je za 68:67, ubacio 17 poena, ali…

Znali smo koliko nosi ova utakmica, igrali smo sa većom energijom od rivala. Odigrali smo dobru utakmicu, vodili smo u većem delu meča. U finišu su Francuzi imali nekoliko važnih ofanzivnih skokova, pogodili su važne trojke, a mi smo promašili neke napade koje smo dobro organizovali. Dali smo sve od sebe. Teško je kada izgubiš utakmicu, a daš sve od sebe. Moramo da idemo napred, iako nam je u ovom trenutku izuzetno teško što nećemo igrati na Evropskom prvenstvu”, naglasio je Petar Popović.

Crna Gora ima dosta razloga da tuguje. Nije imala sreću na žrebu, jer se našla u grupi sa Nemačkom koja je kao jedan od domaćina imala sigurno mesto na Evrposkom prvenstvu. Tokom drugog FIBA prozora i pored problema sa povredama i koronavirusom, izabranici Boška Radovića su imali meč loptu za šampionat Evrope, ali su poraženi od Velike Britanije.

Bili su hrabri i odlučni protiv Francuza, ali nisu imali sreće da stignu do zlata vrednog trijumfa. U meču koji je ostao iza nas, nije se potvrdilo pravilo da sreća prati hrabre, mada treba biti objektivan i naglasiti da su i Francuzi bili hrabri, da se nisu predavali ni kada su imali dvocifreni deficit, pa su na kraju uzdignutih ruku napustili parket.

Komentari

Vaš komentar