Radović za SK: Nismo odustali od šampionata Evrope

Podeli:
Foto: fiba basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore bila je na pragu plasmana na Evropsko prvenstvo. Imala je meč loptu, ali je umesto slavlja zbog ostvarenog cilja, usledio težak poraz od Velike Britanije – 74:59.

Prethodno, izabranici Boška Radovića, koji su imali velikih problema sa koronavirusom, ali i sa povredama pre drugog FIBA prozora, uspeli su posle velike borbe i ogromne energije koja je uložena, da pobede Nemačku sa 80:74.

U poslednja dva kola, Crna Gora i Velika Britanija, u februaru, igraju protiv Francuske i Nemačke, a izabranici Boška Radovića će morati da ostvare pobedu više u odnosu na Britance koji su bolji u međusobnom skoru.

Nisam želeo da pričao o problemima pre utakmica sa Nemačkom i Velikom Britanijom jer bi to izgledalo kao da tražimo alibi unapred. Međutim, svi koji prate košarku, znaju da smo u Po stigli bez nekoliko jako bitnih igrača, na šta smo računali, ali i sa velikim brojem momaka koji su praktično iz izolacije zbog koronavirusa i žestokog ritma u klubovima stigli da brane boje državnog tima. Nastojali smo da osvežimo ekipu u Francuskoj, uspeli u tome, rekao bih donekle. Odigrali smo sa mnogo energije, čvrstine i agresivnosti protiv Nemaca, stigli do pobede, ali nismo uspeli da pobedimo i Britaniju, jer nismo imali snage„, naglasio je Boško Radović za Sport Klub i nastavio:

Odigrali smo loše protiv Britanije i ne bežimo od kritika, ali je evidentno bilo da momci nemaju snage i energije. Promašivali smo iz otvorenih pozicija za šut, Britance koji su šuterska selekcija, sveli smo na šest pogođenih trojki, ali smo imali veliki problem sa centrom Olasenijem, koji je odigrao fenomenalan meč, iako smo promenili kompletnu centarsku liniju na njemu, u nastojanju da ga neutrališemo. Kako je vreme odmicalo, umor je činio svoje, želja je bila prisutna, ali je nedostatak energije, direktno uticao na fokus i koncentraciju, pa su momci koji inače pogađaju iz mnogo težih pozicija, ovoga puta promašivali u serijama. Britanije je to umela i znala da kazni„.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Boško Radović je nastavio sa izlaganjem:

Smatram da momci, koji su sa velikom voljom i željom, iako suočeni sa velikim problemima u proteklom periodu, odigrali drugi FIBA prozor, zaslužuju zaštitu i podršku od javnosti. Dali su sve od sebe da pobede oba meča i stignu do šampionata Evrope, ali su ih umor i iscrpljenost zaustavili na tom putu. Ostao je još jedan FIBA prozor, još dva kola, još dve utakmice. Britanija jeste u prednosti, ali nismo i nećemo odustati od plasmana na Evropsko prvenstvo, naprotiv. Nadam se da ćemo mečeve koji su na programu u februaru dočekati spremni, te da će momci biti nagrađeni za sve što su uložili u Pou, a ponavljam, dali su sve od sebe„, zaključio je Boško Radović.

Komentari

Vaš komentar