Ruski selektor verovatno jedini voli FIBA „prozore“

Eurobasket 7. apr. 202118:541 komentar
Podeli:
fiba.basketball

Selektor ruske košarkaške selekcije Sergej Bazarevič govorio je o aktuelnom sistemu FIBA reprezentativnih takmičenja i pohvalio promene koje je krovna svetska košarkaška organizacija donela poslednjih godina.

Rusija se plasirala na Evrobasket 2022. godine – bila je drugoplasirana u grupi B, u kojoj je igrala sa Italijom, Estonijom i Severnom Makedonijom ostvarivši skor 4-2. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo organizovane su putem „prozora“, po uzoru na one koje FIFA koristi za fudbalska takmičenja.

Evrobasket:

Mislim da su utakmice reprezentacija sada interesantnije i da su se na taj način približile fudbalu. Moje mišljenje je da je fudbal toliko popularan kao sport jer je rezultat veoma nepredvidiv. Kada nema mnogo vremena da se utakmice pripreme, kao što je slučaj u ’prozorima’ ostaje mnogo prostora za emocije. To je jedna od zasluga sistema takmičenja – FIBA je dovela emocije do maksimuma“, izjavio je Sergej Bazarevič za Sports.ru.

FIBA je izoštrila značaj utakmica, pa čak ni ’košarkaškim’ nacijama nije bilo lako. Litvanija se plasirala na Evrobasket u poslednjem napadu. Uvek se govori o Srbiji, znamo da oni imaju mnogo dobrih igrača, ali kada oni ne igraju, ni njima nije više tako zabavno“, rekao je selektor ruske reprezentacije.

Bazarevič je na čelu „Zbornaje“ od 2016. godine, a pre toga je bio trener moskovskog Dinama, Samare, ekipe Krasnije krila, Lokomotive Kubanj, Kantua i Trabzona.

Komentari

Vaš komentar