Sejfić za SK: San je postao java, idemo dalje

Podeli:
KK Sutjeska /MM Studio Nikšić

Košarkaši Bosne i Hercegovine izborili su plasman na Evropsko pvvenstvo u konkurenciji sa Grčkom, Letonijom i Bugarskom, posle samo četiri odigrane runde.

Malo je bilo onih koji su verovali u ovakav epilog. Gotovo svi su bili uvereni da će izabranici Vedrana Bosnića voditi borbu sa Bugarskom za treće mesto, a samim tim i mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Međutim, veoma mlada ekipa, bez Nemanje Gordića, Džanana Muse, Jusufa Nurkića, Amara Alibegovića…, ali gladna uspeha, napravila je podvig.

U prvom FIBA prozoru, Bosna i Hercegovina je kao gost pobedila Letoniju, a na svom terenu je poražena od Grčke. Oba meča su bila na jednu loptu. Svi oni koji su mislili da je pobeda nad Letonijom došla kao plod slučajnosti, shvatili su da su u zabludi, tokom drugog FIBA prozora u kojem je Bosna i Hercegovine deklasirala Bugarsku, a zatim slavila i protiv Letonije.

„Ostvarili smo ogroman uspeh u koji gotovo niko nije verovao pre početka kvalifikacija. Izuzetno smo mlada ekipa, koja nema mnogo iskustva kada su velike utakmice u pitanju, ali ima ogromnu želju i volju da pokaže da je kadra za velika dela. Pobedili smo dva puta Letoniju, slavili smo protiv Bugarske, a od Grčke izgubili u neizvesnoj završnici. Već smo obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo, slavili jesmo, neizmerno smo srećni, ali već smo misli usmerili ka obavezama koje slede, jer smatram kao i svi u timu da Bosna i Hercegovina može mnogo više od samog plasmana na šampionat Evrope“, naglasio je za Sport Klub, stameni centar reprezentacije BiH i Sutjeske, a zatim nastavio:

„Polako se spremam za povratak u Nikšić. Sutjeska je odlično počela sezonu u šampionatu Crne Gore. Ostvarili smo četiri pobede u nizu, pobedili Podgoricu na svom terenu i Lovćen u gostima. Za sada, sa izuzetno mladom ekipom, sigurnim koracima idemo ka ostvarenju primarnog cilja, a to je ponovni plasman u drugo po rangu regionalno takmičenje, uz napredak mladih igrača, a samim tim i kompletne ekipe“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Ismet Sejfić je nastavio sa izalaganjem:

„Na prvom turniru ABA 2 lige nismo imali dovoljno sreće, a bili smo izuzetno oslabljeni jer u sastavu tima nije bilo Radosava Spasojevića. Tri meča, protiv Zlatibora, Podgorice i MZT Skoplja smo izgubili na jednu loptu. Nismo klonuli duhom, vratio se i Spasojević, pobedili smo Široki i na taj način, sačuvali nadu, da na peostala dva turnira, možemo da se upustimo u borbu za mesto među osam najboljih timova u ABA 2 ligi. Ponavljam, primarni cilj je polufinale plej-ofa u šampionatu Crne Gore uz napredak mladih igrača, ali sigurno nećemo odustati od mesta u doigravanju kada je regionalno takmičenje u pitanju. Borićemo se u svakom meču kao da je finale“.

Ismet Sejfić se izuzetno zadovoljan i raspoložen vraća obavezama u ekipi Sutjeske, a novo okupljanje državnog tima je na programu u februaru, kada će Bosna i Hercegovina bez rezultatskog imperativa odmeriti snage sa selekcijama Grčke i Bugarske. Ovaj turnir, prema poslednjim informacija bi trebalo da bude organizovan u Grčkoj.

Komentari

Vaš komentar