SK saznaje: Micić i Gudurić ne putuju u Tbilisi

Eurobasket 20. feb. 20210:411 komentar
Podeli:
Marko Gudurić
2021 Euroleague Basketball

Reprezentativci Srbije Marko Gudurić i Vasilije Micić neće putovati u Gruziju kako bi učestvovali u poslednjem kolu kvalifikacija za Evrobasket, budući da je Srbija pobedom nad domaćom selekcijom već obezbedila učešće na Evropskom prvenstvu, saznaje Sport klub.

Igrači evroligaških ekipa nisu mogli da učestvuju u mečevima petog kola kvalifikacija jer su se termini tih duela poklapali sa Evroligom koja se igra u petak. Timovi iz elitnog evropskog takmičenja su mogli da dopuste svojim igračima da zaigraju za državne timove kasnije tokom “prozora”.

Zato je i bilo planirano da Micić i Gudurić naknadno doputuju u Gruziju i pomognu svojoj reprezentaciji, ali budući da to nije neophodno pošto je prolaz na prvenstvo već obezbeđen, obojica košarkaša će ostati u svojim timovima u Istanbulu, a njihove avionske karte su već otkazane.

Dodatni problem pravi i činjenica da bi Srbija u tom slučaju morala da pošalje dvojicu košarkaša kući jer je broj mesta u “mehuru” u Tbilisiju ograničen. Međutim, to ovog puta neće biti slučaj.

Srbija će na zatvaranju kvalifikacionog ciklusa igrati sa Švajcarcima u nedelju od 13 časova.

Komentari

Vaš komentar