Sonja: Želele su da nas naljute, a Srbe ne treba ljutiti

Podeli:
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
fiba.basketball

Srpska reprezentativka Sonja Vasić na interesantan način je prokomentarisala način na koji su Srpkinje stigle do polufinala Evropskog prvenstva.

Tim Marine Maljković je posle velike borbe i produžetka u dvorani La Fonteta savladala Španiju 71:64 i obezbedila mesto u polufinalu.

Posle lošije igre Srbije u prvom poluvremenu, Srpkinje su se probudile i preokrenule stvari u drugih 20 minuta.

#related-news_0

Bila je tu i sporna sudijska odluka, kada je u samoj završnici meča svirao faul pri šutu nad Kristinom Ouvinjom, koja je pogodila jedno slobodno bacanje, ali ne i drugo, pa se otišlo u dodatnih pet minuta.

“Prvo, čestitke Španiji. Iako nisu stigle do četvrtfinala kao prve u grupi, ja i dalje njih smatram favoritima na ovakvom turniru. Sjajan tim koji igra odlično poslednjih 10 godina i sada na domaćem terenu. Za nas, ovo je bio veliki izazov naročito ako uzmemo u obzir i našu istoriju, ova generacija nikada nije pobedila Španiju. Utakmica je bila, kao i uvek, teška, sa mnogo uspona i padova. Znam da nismo odigrale najbolje, ali nismo prestale da verujemo. Naša klupa nije prestala da veruje u nas, naš trener takođe. Uložili smo poslednji atom snage da pobedimo. Bilo je trenutaka kada smo pomislile da su želele da nas naljute malo, a Srbe nikada ne treba naljutiti”.

Srbija će se u polufinalu sastati sa Belgijom, koja je eliminisala Rusiju.

Komentari

Vaš komentar