Srbija sad prvi favorit za osvajanje Evrobasketa

Eurobasket 18. jun. 202213:08 > 14:3815 komentara
Podeli:
Guliver

Srbija je pre samo dve nedelje bila četvrti, a sada je prvi favorit za osvajanje titule na Evrobasketu, čije ćete prenose moći da gledate ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

Srbija je prvi favorit za osvajanje Evrobasketa. Kontinentalni šampionat biće održan u četiri države, Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj, od 1. do 18. septembra.

Povezano

Reprezentacija koju će sa klupe predvoditi jedan od najtrofejnijih srpskih trenera Svetislav Pešić biće prilično jaka. Poslednji u nizu koji je potvrdio učešće je dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić.

On nije jedini najkorisniji igrač nekog takmičenja koji će biti u selekciji Srbije. Pored Jokića Pešić će računati i na Vasilija Micića, najkorisnijeg igrača finalnog turnira Evrolige, kao i na Miloša Teodosića, najkorisnijeg igrača Evrokupa.

Te činjenice „lansirale“ su Srbiju na prvo mesto među favoritima za osvajanje titule na Evrobasketu, iako zbog povrede na kontinentalnom šampionatu neće biti povređenog Bogdana Bogdanovića. Renomirane kladionice nude kvotu 4 na Orlove. Najveći konkurenti Srbiji trebalo bi da budu Francuska (kvota 5,5), Grčka (6), Slovenija (6,5), Španija (10).

Eventualna titula nekih drugih selekcija predstavljala bi iznenađenje. Pa čak i u slučaju da zlatrnu medalju osvoje Litvanija (12), Italija (15), Turska (17), Nemačka (17), Hrvatska (21)…

Komentari

Vaš komentar