Šta smo videli od Pešićevih Orlova? Mora još da se radi…

Eurobasket 18. avg 202210:11 > 10:5336 komentara
Podeli:
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Reprezentacija Srbije poražena je od Slovenije 97:92 posle produžetka u prvom pripremnom meču u koji je javnost u potpunosti imala uvid. U Ljubljani je ekipa Svetislava Pešića pokazala određene slabosti, ali sa druge strane postoji i koncept koji uliva poverenje u nastavku priprema. Srbija nije izgubila zbog rasula u igri i nepostojanja ideje, izgubila je dva puta na jednu loptu i zbog detalja koji mogu da se isprave.

Najpre je jasno ono što se i očekivalo. Nikola Jokić i Vasilije Micić su osnov napada srpske reprezentacije i to na taj način što igraju maltene identične uloge kao i u svojim timovima Denveru i Efesu. Njih dvojica ne bi trebalo da brinu selektora, ako izuzmemo nekoliko promašenih Nikolinih zicera i dosta promašenih slobodnih bacanja što verovatno neće biti slučaj u narednim mečevima.

Ekipa je takođe dobila učinak od nekih igrača koji su se zalaganjem, trudom i kvalitetom nametnuli sa klupe. Dušan Ristić je protiv Slovenije imao devet poena, uz to je dao dve trojke, tu je bio Dejan Davidovac, a Nikola Kalinić je svojim potezima pokazao koliko je važan igrač za reprezentaciju.

ČITAJTE JOŠ

Treba reći da je Srbija igrala dve egal završnice protiv Slovenije (na kraju četvrte četvrtine i na kraju produžetka) i to protiv Slovenije koja bolje od ovoga verovatno ne može. Orlovi sa druge strane i te kako mogu. Da bi se to desilo realizacija penala mora da bude bolja, Vladimir Lučić izvesno neće tako rano napustiti parket kao u Ljubljani, a igraće i igrači koji su bili u sredu na poštedi – Nikola Milutinov, Marko Gudurić, Balša Koprivica i nadamo se Nemanja Bjelica. Takođe gotovo je sigurno da Nemanja Nedović neće imati šut iz igre 1/13.

Iako će se navijači utrkivati da što pre ospu drvlje i kamenje po igri nacionalnog tima i po selektoru, zahvaljivanje Teodosiću će tek podstaći paljbu, utakmica u Sloveniji će biti još kako korisna. To je tek drugi meč ekipe koja nikada nije igrala zajedno, ekipe koja ima fenomenalne pojedince koji moraju da se postave u svoje odgovarajuće uloge.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
KEYWORDS:

Iako nema mnogo vremena ima dosta stvari koje moraju da se popravljaju i selektor Pešić sa svojim saradnicima sada ima zadatak da te stvari ispravlja. Da je prvi meč pred publikom prošao savršeno možda igrači i ne bi imali najjasniju sliku. Ovako svi moraju da ostanu fokusirani, mesta zabrinutosti nema već je nužno da se prione na posao što pre.

Srbija je izgubila u egal meču od Slovenije koja ima vanserijskog igrača kakav je Dončić, ali osim njega ima igrače ranga Evrokupa. Uz još dosta korekcije i uz igrače koji nisu igrali „orlovi“ bi ovakav meč morali da prelome sa dvocifrenom razlikom.

Još jedna prebitna stvar – zaobilaženje povreda. Vasilije Micić je dva puta pao na parket i različite udarce je dobio. Završio je meč, ali jasno je da bi Srbiju mnogo pogodilo da izgubi bilo koga iz rotacije.

Komentari

Vaš komentar