Prva utakmica malih košarkašica iz Marininog Pokreta

Euroleague 27. jun 201612:17

Posle šest meseci vrednog treniranja, polaznice „Pokreta za žensku košarku Marina Maljković“, odigrale su svoju prvu utakmicu, a za protivnice su imale svoje drage vršnjakinje iz Novog Pazara iz ŽKK Stari Ras.

Na utakmici odigranoj u dvorani „Vizura sport“ u Zemunu rezultat nije bio u prvom planu, tako da se poeni nisu brojali. Cilj je bio da se deca pre svega igraju i uživaju u košarkaškoj igri i lepoti ovog sporta, ali i da pokažu sve ono što su naučile u prethodnom periodu. Meč su na kraju odigrale sve prisutne polaznice škole košarke, što u zbiru sa dvadesetak igračica iz ŽKK „Stari Ras“ daje  gotovo 100 devojčica u jednoj košarkaškoj utakmici, što je verovatno i rekordan broj.

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković je uprkos brojnim obavezama u reprezentaciji i svom novom klubu Galatasaraju, pokrenula inicijativu da devojčice koje pohađaju njenu besplatnu školu košarke pokažu šta su naučile u prethodnih pola godine i odigraju svoju prvu košarkašku utakmicu.

-Ponosna sam što je ovaj događaj uspeo i što smo organizovale prvu utakmicu za ove devojčice koje su proteklih šest meseci učile šta je košarka i od kojih se većina zaljubila u ovaj sport. Vrlo sam zahvalna i ŽKK Stari Ras što su došli iz Novog Pazara da uveličaju ovaj događaj – poručila je Maljkovićeva.

Kao iznenađenje za sve učesnice ovog događaja, meč je posetila i proslavljena reprezentativka Srbije, Dajana Butulija, koja je podelila nebrojeno autograma i koja je sa velikim zadovoljstvom pozirala za fotografije sa svim devojčicama koje su želele da imaju još jednu lepu uspomenu sa ovog događaja.

„Pokret za žensku košarku Marina Maljković“ nastaviće da kao i do sada radi na popularizaciji košarke kod devojčica i trudiće se da ih upoznaje sa lepotom ovog sporta, kao i da u svoje polaznice usađuje prave vrednosti, sa ciljem da se bolje razvijaju kako na terenu, tako i van njega. Besplatni časovi košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta nastaviće i dalje da se održavaju.

Author: SK