Teodosić za SK: Za moje asistencije ne treba doping

Euroleague 23. sep. 201617:50 > 17:52
Podeli:
Elsa/Getty Images

Srpski košarkaš Miloš Teodosić rekao je za Sport klub da to što mu je dozvoljeno da koristi nedozvoljenu supstancu u terapeutske svrhe ne znači da je koristio doping.

  Teodosićeve poverljive medicinske podatke objavila je u petak ruska hakerska grupa “Fancy Bears”, a na spisku se nalazi i srpska odbojkašica Silvija Popović. Njih dvoje su do

“U januaru ove godine sam imao povredu vrata, koje se, verujem, sećate jer sam nosio kragnu. Tada mi je lekar CSKA, posle pribavljene sve potrebne dokumentacije, dao lek koji sadrži deksametazon. Ne radi se o dopingu, a uostalom, za moje asistencije ne treba doping, takav sam rođen”, rekao je Teodosić za Sport klub.

Ruski hakeri su pre dve nedelje upali u bazu podataka Svetske antidoping agencije i počeli su da objavljuju poverljiva dokumenta za koja tvrde da su potvrda dopinga. Međutim, Svi sportisti imaju pravo da traže izuzeće za terapeutsku upotrebu ukoliko im je ono potrebno za lečenje, a ne postoji adekvatna alternativa.

Teodosiću je bilo dozvoljeno da tokom četiri dana koristi deksametazon, a u to vreme nije igrao za CSKA zbog povrede vrata. Terapiju deksametazonom je dobio pošto je pod jakim injekcijama odigrao utakmicu Top16 faze sa Barselonom, u kojoj je bio junak trijumfa. Za 22 minuta na terenu upisao je 16 poena i šest asistencija, a potom je propustio duel sa Laboral Kučom u narednom kolu.