EL: Lazić i Dženkins kandidati za defanzivca godine

Euroleague 15. feb 201711:09 > 11:13
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Bekovi Crvene zvezde Branko Lazić i Čarls Dženkins nalaze se među kandidatima za trofej najboljeg odbrambenog igrača u Evroligi ove sezone.

Kako je navedeno na sajtu renominarnog takmičenja, uz tandem Zvezdinih bekova kandidati za ovu nagradu biće Ekpe Judo, Tajler Hanikat, Kosta Papanikolau, Kajl Hajns i Kem Birč.

„Dženkins je sa 2,05 ukradene lopte po utakmici najbolji u Evroligi u toj kategoriji. Čak i kada ne krade lopte, njegov pritisak na protivnika na početku poseda konstantno umanjuje vreme Zvezdinim rivalima za napad, pa crveno-beli primaju samo 74,6 poena po meču“, stoji u opisu Dženkinsove kandidature.

Branko Lazić godinama unazad važi za jednog od najboljih defanzivaca Evrolige.

„U eri u kojoj se ističu igrači sa velikim napadačkim brojkama, odbrambeni igrač na perimetru može da napravi veliku razliku, baš kao što Lazić radi za Zvezdu ulazeći sa klupe. Sedmi je po ukradenim loptama, ali to ne prikazuje u dovoljnoj meri koliko Lazić otežava protivnicima posao u napadu. Priča da vam se dobar odbrambeni igrač ’uvuče pod kožu’ u potpunosti odslikava Lazićevu odbranu.“