Micov: Možda i Galatasaraj može da pomogne Zvezdi

Euroleague 23. feb 201722:18 > 22:20
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

I pored poraza njegove ekipe Vladimir Micov imao je strpljenja za srpske novinare nakon meča.

„Večeras smo znali da će biti veoma teško. Oni su bili apsolutni favoriti i to se promenilo u odnosu na naš prethodni meč. Imali smo mi neke ambicije ali govorio sam i u najavi ovog meča da su oni apsolutno favoriti i da se oni bore za top osam a mi smo naše šanse izgubili odavno. Oni kod kuće igraju odličnu košarku, igraju agresivnu odbranu i iz toga proizilazi dobar napad. Nismo se dobro ni snašli. Nešto smo se borili u prvoj četvrtini, ali smo posle jednostavno stali i sa odbranom i sa napadom. Pokušali smo ali nismo uspeli da se vratimo u trećoj četvrtini. Posle je samo bilo pitanje sa koliko će se razlike završiti meč“, rekao je Vladimir Micov nakon meča.

Atmosfera u dvorani Aleksandar Nikolić je nešto na šta su rivali Crvene zvezde navikli u Evroligi, ali Micov kaže da je na gostujućim igračima da pokušaju da ne podlegnu toj atmosferi.

„Ne znam stvarno šta da kažem na ovo pitanje. Naše je da se skoncentrišemo na teren i pokušamo da ne primetimo atmosferu sa tribina. Njih navijači nose i to je to. Igrali smo mi i druge utakmice pred punim tribinama pa smo uspevali da se koncentrišemo na meč. Utiču donekle i navijači, ali mislim da je pre svega presudila agresivna odbrana„, objasnio je Micov.

Ataman im, kaže, nije delio nikakve savete koji se ne tiču meča pred dolazak u Beograd.

„Nije tu bilo mnogo priče, dovoljno smo mi pametni. Novim igračima sam i ja objasnio šta se dešavalo i kakvi su tu pre problemi postojali“, kartko je dodao igrač Galatasaraja.

Iako Galatasaraj nema više šanse da se bori za završnicu turnira, Micov insistira na tome da on i saigrači nisu „odmarali“ ili kalkulisali u duelu protiv Crvene zvezde.

„Nismo zaista. Već sam rekao, oni su igrali zaista dobro, agresivnom odbranom su došli do 20 poena prednosti i mi smo jednostavno stali u igri. Jednostavno smo igrali loše“, rekao je Micov.

Galatasaraj ima dobar tim i niko nije očekivao ovako lošu sezonu, ali srpski košarkaš ima objašnjenje i za to:

„Imamo dobar tim, ali doveli smo mnogo stranaca koji su dobri po imenima, ali napravili smo očigledna dva promašaja sa plejmejkerima gde su oterana obojica nakon dva-tri meseca tako da smo lutali na najvažnijoj poziciji u ekipi i to je to“, objašnjava Micov i dodaje da protiv Crvene zvezde nema neki poseban motiv.

„Ja se samo trudim da igram košarku, a sad nekad ide a nekad i ne ide.“

Tokom većeg dela meča sa tribina dvorane Aleksandar Nikolić čulo se ime Marka Ivkovića.

„Bio sam tu kada se taj nemili događaj desio. To je nešto što ne treba da se desi. To što je rekao i Ataman tada, nije da ga branim, ali verujem da to nije mislio. Ipak je on i ranije imao igrače sa ovih prostora u ekipi. Ja sam tamo tri godine, bio je Erceg, bio je Mačvan, nema ko sve nije bio. Nakon tog ašto je on rekao nastao je još veći problem između nas i Zvezde i Srbije i Turske. Sigurno da nije svejedno“, rekao je Micov.

Iako kaže da ne zna kakav raspored Crvena zvezda ima do kraja, veruje da će se Beograđani palsirati na završni turnir, odnosno da će biti među osam najboljih ekipa Evrolige.

Možda im i mi tu pomognemo. Igramo toplo-hladno a igramo kod kuće sa Baskonijom i sa Darušafakom koju smo izbacili u Kupu . Sve je to velika borba, ali sigurno imaju velike šanse“, zaključio je Micić.