Laso: Zvezda ima žestoke igrače

Euroleague 9. mar 201719:06 > 19:18
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Trener Real Madrida Pablo Laso i plejmejker ovog tima Dontej Drejper iskazali su veliko poštovanje prema Crvenoj zvezdi pred susret koji će dva tima odigrati u petak od 21 čas u 25. kolu Evrolige.

Julian Finney, Getty Images

Koncentrisani smo na predstojeći susret zato što ima ključni značaj za plasman u sledeću fazu. Čeka nas tim pun boraca koji u svakom trenutku daje sve od sebe, pa ćemo morati da se suočimo sa velikim izazovom ukoliko želimo pobedu“, rekao je Dontej Drejper, plejmejker Reala i bivši reprezentativac Hrvatske.

Zvezda je jedan od najžilavijih protivnika u Evroligi, svi njihovi igrači su snažni i agresivni, pa je to ono što ih drži u igri za plasman u plej-of“, dodao je 180 centimetara visoki organizator igre Madriđana.

Drejper je naglasio da Beograđani do uspeha dolaze prvenstveno timskom igrom, ne oslanjajući se na individualne kvalitete pojedinaca.

Reči hvale na račun Zvezde imao je i trener Reala Pablo Laso:

Zvezda je jak tim koji ima sve pozicije pokrivene. Imaju žestoke igrače koji im daju čvrstinu u odbrani. Takođe su odlični i u skoku iz kojeg dobijaju sigurnost i priliku da brzo razviju kontra napade. Našli su svoj stil još na početku sezone i to ih čini neustrašivim timom,“ rekao je Laso.

On se osvrnuo i na stanje u svojoj ekipi.

Nećemo moći da računamo na Noćonija koji je želeo da pomogne, ali smo odlučili da ne žurimo sa njegovim povratkom. Hanter i Dončić su imali manjih zdravstvenih problema, ali se nadam da će biti spremni“.

Zvezda će u Madrid bez svog prvog plejmejkera Stefana Jovića, a sa klupe će ih predvoditi Dejan Radonjić koji je posle pobede nad Bambergom ponovo proglašen za trenera kola u Evroligi.

Pogledajte TABELU Evrolige.