Trinkijeri za SK: Dražen je bio prvi Stef Kari!

Euroleague 10. mar. 201710:43 > 10:48
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Trener Bamberga Andrea Trinkijeri demantovao je za Sport klub da će preuzeti mesto selektora reprezentacije Hrvatske.

“Kalendar je takav da je nemoguće raditi ‘part time‘ taj posao. Hrvatska ima trenera koji je legenda, ima i super ekipu, jednu od najtalentovanijih u Evropi, fantastični su na pozicijama tri, četiri i pet, ali zaista ne mogu da zamislim kako neko može da vodi i klub i reprezentaciju. Imam ugovor, ne može se“, rekao je Trinkijeri u Give & Go podkastu sa Srđanom Radojevićem.

Trinkijeri, koji vuče korene sa ovih prostora, govorio je o svom neobičnom porodičnom stabu i o tome kako je oduvek voleo igrače iz bivše Jugoslavije.

“Kad je Dražen dolazio u Milano, za mene je to bila žurka… Koreni su koreni, uvek je košarka na Jadranskom moru za mene bila privlačna poput magneta. Pa Kukoč, Rađa, Divac, Paspalj, Bodiroga… Ko je najbolji, možemo sto godina da razgovaramo, ali za mene je Dražen Petrović prvi Stef Kari. Kako je igrao, kakvu je psihologiju imao“, kaže 48-godišnji stručnjak i dodaje:

“Obožavao sam i Saleta – u Milanu je teško igrati, ali on ih je na kraju sve pospremio. Posle je došao Bodiroga, a jedan igrač za kojeg sam uvek govorio ‘vau‘ kada ga gledam jeste Predrag Danilović. Najtvrđi igrač kojeg sam ikada video“.


Trinkijeri nam je otkrio i kako je “otkrio“ Kajla Hajnsa, bila je to jedna neobična priča iz SAD, kao i Kita Lengforda, a govorio je i o “mirisu košarke“ na ovim prostorima.

“Jović je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, a u reprezentaciji je iza Teodosića i Markovića. Konkurencija uvek pravi bolje igrače“.

Italijanski stručnjak podelio je sa nama još nekoliko zanimljvih anegdota, govorio je o svojoj trenerskoj filozofiji i pristupu igračima (“meni je košarka život, ali nije sve“), kao i tome kako treba da se gleda na pik-en-rol.

Prava košarkaška poslastica – pustite podkast i uživajte: