Đinobili: Privilegija je biti uz Noćionija

Euroleague 4. apr 201713:30 > 13:51
Podeli:
Elsa, Getty Images Sport

Argentinski košarkaš Andres Noćioni je objavio da će na kraju sezone završiti karijeru, što je podstaklo njegovog reprezentativnog kolegu Manua Đinobilija da mu na društvenim mrežama pošalje jednu "specijalnu" poruku.

37-godišnji Noćioni posle trofejne karijere „kači patike o klin“, a posebno je bio uspešan u Realu, čiji je i sada član, kao i reprezentaciji Argentine.

U državnom timu „Gaučosa“ mu je redovan saigrač bio legendarni Manu Đinobili, koji je dve godine stariji, ali i dalje nastupa za San Antonio Sparse.

„Velika je privilegija bila proživeti puno važnih događaja sa ovim momkom. Najbolje od svega je što ćemo to činiti i u budućnosti“, poručio je Manu prijatelju Andresu.

 Đinobili i Noćioni su samo deo sjajne argentinske „zlatne“ generacije, koju su još činili Karlos Delfino, Luis Skola i mnogi drugi. 

Argentinci su tako tokom prve decenije 21. veka bili često na pobedničkom postolju, a najznačajniji uspesi su im zlatna medalja sa OI 2004. godine u Atini, bronza iz Pekinga četiri godine kasnije, kao i srebro sa Svetskog prvenstva 2002. godine u Indijanapolisu, kada ih je u finalu savladala Jugoslavija.