Bolden ipak u Zvezdi, bar godinu dana?

ABA League 26. jun 201721:46 > 22:05
ABA/FMP

Iako je izrazio neskrivenu želju da već sada ode u NBA Australijanac Džona Bolden mogao bi ipak naredne sezone da ostane u Crvenoj zvezdi, sa kojom ima dvogodišnji ugovor.

Ovakav scenario najavio je Brajan Kolanđelo, predsednik Filadelfija Seventisiksersa, koji su draftovali Boldena kao 36. pika.

Svi igrači koji imaju ugovore sa stranim timovima sa sobom nose i određene obaveze kao što je obeštećenje. Ti pregovori vodiće se sa njihovim agentima, ali neke od klauzula su takve da sugerišu da neki igrači neće odmah doći, ali sve to je predmet razgovora i diskusije dok budemo gradili igrački kadar – rekao je Kolanđelo.

Bolden nije jedini van američki igrač draftovan na ovogodišnjem draftu. Pored njega u pitanju su Anžejs Pasačniks, Letonac iz Gran Kanarije i Matija Lesor iz Nantera. A osim njih draftovan je, kao prvi pik Markel Fulc i veruje se da će samo on odmah od draftovanih igrača da bude ubačen u sastav, a da će preostala trojica sačekati još bar godinu dana. To znači da će Bolden najverovatnije odigrati makar prvu, od dve sezone predviđene ugovorom za Crvenu zvezdu. Crveno-beli će u svakom slučaju, ukoliko Filadelfija bude u naredne dve godine želela da Boldena dovede, dobiti takozvanu, kompenzaciju od oko 675.000 dolara, pa čak i kada izađe iz ugovora.