Real obezbedio Sloteru lažni pasoš!

Euroleague 28. jun 20174:47 > 5:03
Podeli:
Alexander Hassenstein, Getty Images Sport

Centar Darušafake Markus Sloter posvedočio je pred španskim sudom da je od svog bivšeg kluba Real Madrida dobio lažni pasoš Ekvatorijalne Gvineje, kako bi bez restrikcija igrao u Endesa ligi.

Američki košarkaš je od 2012. do 2015. godine nastupao za Real, a tada mu je obezbeđen i pasoš po kome u španskom prvenstvu u klubu ne bi zauzimao mesto stranca.

Sloter je priznao da je platio svom agentu Hulijanu Arandi 35 hiljada evra kako bi dobio falsifikovani pasoš bivše španske kolonije, koji su mu ljudi iz Reala i obezbedili.

32-godišnji košarkaš je na sudu posvedočio i da je sve potrebne dokumente primio od jednog visoko rangiranog lica u hijerarhiji Reala.

Do sada se mislilo da je samo Sloter učestvovao u lažiranju putne isprave, ali kako se situacija razvija velike posledice bi mogao da ima i Real.

Ako se bude dokazalo da su čelnici Reala učestvovali u krivotvorenju pasoša, madridski klub bi mogao da ostane bez titule i Kupa osvojenih 2015. godine.

Istraga je u međuvremenu proširena i na druge igrače, a pred sudom će se sledeći pojaviti Endi Panko, bivši košarkaš Unikahe i Fuenlabrade, sada član venecuelanske Guaros da Lare.