Čović: Budžet 5 miliona, dovešćemo još 2, 3 igrača

ABA League 5. avg 20178:04 > 11:42
Podeli:
KK Crvena zvezda

Srpski i ABA šampion Crvena zvezda u procesu je formiranja kompletno novog tima u odnosu na onaj koji je proteklih godina dominirao ovdašnjom scenom.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović je za „Žurnal“ da angažovanje kvalitetnog igrača nije laka misija, a otkrio i koliko košta to zadovoljstvo.

„Od 350 do 400 hiljada dolara„, istakao je Čović.

Planiramo da dovedemo još dvojicu ili trojicu igrača, ali ono što očekujem od naših navijača, koji su nam uvek bili šesti i sedmi igrač, je da imaju strpljenja i poverenja. Preko noći ništa se ne može„.

Prvi čovek crveno-belih je naveo da će budžet za sledeću sezonu biti 5 miliona evra.

Neplanski je otišao samo Kuzmić, kome nismo hteli da stojimo na putu potpisivanja velikog ugovora. Dok smo kod Gudurića zaradili dobre pare. On je otišao kod najboljeg trenera Evrope, što je u interesu i srpske košarke„.

Čović je naglasio da Đorđe Gagić nije u planovima, kao i da Tejlor Ročesti ne dolazi, a što se tiče Džejkoba Pulena, to se ne zna.

„Ambicije su da osvojilo prvo mesto u ABA i domaćoj ligi, kao i osvajanje Kupa Koraća. U Evroligi da budemo što bolji“, naveo je Čović.

Crvena zvezda je tokom leta promenila trenera i umesto Dejana Radonjića na klupu je seo mladi Dušan Alimpijević, a novi igrači su Marko Kešelj, Džejms Feldin, Nikola Radičević, Nikola Janković i Stefan Janković.

Iz prošlogodišnje ekipe u klubu su ostali kapiten Branko Lazić, Milko Bjelica, Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić, Petar Rakićević i Boriša Simanić.