"Ovo je novi Kešelj, spreman da pruži kompletnog sebe"

ABA League 8. avg 20172:30 > 2:42
Podeli:
Getty Images/Christof Koepsel

Povratnik u Crvenu zvezdu Marko Kešelj kaže da je svih ovih godina pratio rezultate Crveno-belih i da mu je čast što u novom ciklusu i lično može da učestvuje.

Kešelj se posle sedam godina vratio na Mali Kalemegdan, potpisavši dvogodišnji ugovor sa šampionom Srbije i ABA lige.

Emotivno sam doživeo sve ovo. Jako sam srećan i zadovoljan. Ponovo sam, posle par godina, veoma motivisan da radim i da se takmičim. Nisam mogao da zamislim bolju sredinu i klub za mene od Crvene zvezde. Izuzetno sam srećan što sam se vratio“, izjavio je Kešelj za Mocartsport i dodao:

Pratio sam i vaterpolo i rukomet i fudbal i košarku. Jednostavno, volim kada Zvezda pobeđuje, kada se takmiči u velikim takmičenjima. Pratio sam rezultate ovih godina, čast je i zadovoljstvo što u novom ciklusu učestvujem i lično“.

Za razliku od prvog mandata u crveno-belom dresu sada spada među najiskusnije igrače, a na pitanje da li navijači mogu očekivati onog ‘starog’ Kešelja odgovorio je:

Ne. Ovo je novi Kešelj. Stari Kešelj je imao oscilacije ovakve i onakve, a ovaj novi Kešelj je spreman stvarno da da sve od sebe, da ga posluži zdravlje cele sezone i da pruži komplet sebe za Crvenu zvezdu. Samo se nadam da će me povrede zaobići“.

Posle odlaska iz Crvene zvezde nastupao je za grčki Olimpijakos, sa kojim je osvojio Evroligu, posle čega je usledio pad u karijeri. Zbog toga mnogi sumnjaju u njegov povratak na vrhunski nivo košarke.

Ne sumnjam u sebe. Imao sam pad od dve godina i nivo na kom sam igrao nije bio zadovoljavajući ni meni lično, a ni ljudima koji su pratili moju karijeru do sada. Ali radom i treninzima povratiću samopouzdanje. Biće tu oscilacija, ekipa je nova, ali moja želja je da svi budu zdravi i željni rada. Posle velikog rada uspeh ne može da izostane“, zaključio je 29-godišnji igrač.

Zvezda je prvi zvanični trening pred novu sezonu odradila u ponedeljak. Od novajlija, pored Kešelja, na prozivci su se pojavili i Nikola Radičević, Nikola Jovanović i Stefan Janković, dok se dolazak Amerikanca Džejmsa Feldina očekuje narednih dana.