Feldin: Razgovor u svlačionici nas je trgao

Euroleague 26. okt 201721:55 > 21:57
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Bek Crvene zvezde Džejms Feldin kaže posle pobede nad Makabijem (87:84) u červrtom kolu Evrolige da svi u timu polako uče kako da igraju zajedno.

Ne znam kako smo pobedili, ali pronašli smo način nekako. Moramo samo da dobru igru prenesemo na svih 40 minuta, ne samo na 20.

U prvom poluvremenu se pokazalo da smo imali duga putovanja i teške utakmice, videlo se to po našem govoru tela, ali na to moramo da se naviknemo jer nas isti raspored čeka i sledećeg meseca. Sada možemo malo da se opustimo kod kuće”, kaže Feldin. Amerikanac je tokom meča dizao navijače na noge, a glasnim uzvikom proslavio je pobedu.

Da, bio sam uzbuđen, jednostavno volim košarku. Navijači ne vole neizvesne utakmice, ali ja ih volim. Radost je izašla iz mene na kraju, a i tokom utakmice znam da pričam s navijačima, uvek je tako.

Znam koliko su Zvezdi ovi navijači doneli pobeda prethodnih sezona i sada sam deo toga. Neverovatno je”.

Na pitanje šta su promenili u nastavku, bek Zvezde je odgovorio:

Razgovarali smo u svlačionici, rešili smo da ostanemo pozitivni, da nekako vratimo energiju. Ročesti je dodao gas, i ja sam pogodio neke važne šuteve – konačno dolazimo do načina na koji treba da igramo zajedno i kako da pobeđujemo ovakve utakmice koje zahtevaju karakter”.

Feldin je meč završio sa 19 poena, 8 asistencija i 4 ukradene lopte. “Uf, nije loše”, nasmejao se Amerikanac kada smo mu predočili ličnu statistiku,

Trudim se da se svakom utakmicom osećam sve lagodnije na terenu. Nisam samo davao poene, iskakali su mi na piku, a mi imamo mnogo dobrih pik-en-pop igrača”.

Makabi je u završnici imao šut koji bi mu verovatno doneo trijumf.

Ni ne sećam se, samo sam se koncentrisao da moj igrač ne postigne koš”, zaključio je Feldin