Kako je Barcokas otvorio mesto Žocu u Feneru

Euroleague 29. mar 201812:38 > 12:50
Getty Images/Jamie McDonald

Duel Himkija i Fenerbahčea u četvrtak u okviru 29. kola Evrolige biće susret Jorgosa Barcokasa i Željka Obradovića, a ovu dvojicu trenera vezuje zanimljiva istorija.

Grčki trener Jorgos Barcokas je lako mogao da bude na mestu na kome je sada Željko Obradović. Naime kada je Barcokas 2013. vodio Olimpijakos do titule šampiona Evrope Fenerbahče je bio veoma zainteresovan za njega. 

Jorgos je čak i potpisao predugovor sa Fenerom i sve je bilo dogovoreno, ali Olimpijakos ipak nije hteo da pusti svog trenera. Tada je grčki stručnjak imao sa Pirejcima ugovor na još godinu dana pa se posao sa istanbulskim velikanom izjalovio. 

Nesreća za Barcokasa je što je ovako ostavio verovatno daleko unosniji ugovor, a Olimpijakos ga je zbog loših rezultata otpustio već tokom sezone 2013/2014. U Fenerbahčeu je te 2013. na kormilo seo Željko Obradović i napravio je istoriju jer je ekipu 2017. vodio do tituče šampiona Evrope. 

Inače u devet duela ova dva trenera, Barcokas je Obradovića dobio svega dva puta. 2010. godine kada je vodio Marusi i početkom 2014. kada je predvodio Olimpijakos u pobedi protiv Fenerbahčea. Već četiri godine Obradović ne zna za poraz protiv Barcokasa koji je posle Olimpijakosa predvodio još čak tri evroligaška tima, Barselonu, Lokomotivu i sada Himki.

Meč Himkija i Fenerbahčea možete da pratite na Sport Klubu 1 od 17 i 45.