Barcokas: Svi su videli da je Nemica pogrešila

Euroleague 17. apr. 201822:32 > 22:35
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Trener Himkija Jorgos Barcokas je posle poraza od CSKA u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa istakao da je Nemica Ana Panter pogrešila u finišu meča i da je njen propust imao veliki uticaj na konačan ishod.

Turkish Airlines EuroLeague

Ekipa iz Moskovske Regije je u poslednjem minutu prišla „armejcima“ na svega 3 poena minusa, a nakon što Aleksej Šved nije pogodio trojku Nemica je signalizirala da je Egor Vjalcev nagazio aut liniju prilikom prodora.

„Sudija Panter je odradila odličan posao, ali je na 43 sekunde pre kraja dodelila loptu igračima CSKA. Objasnila je da je Vjalcev nagazio liniju, ali to se nije dogodilo. Svi u dvorani su to videli. Veoma čudna odluka, a pojedine odluke poput te su nas koštale“, rekao je Barcokas.

„Armejci“ su izveli 23 slobodnih bacanja više od njegovog tima (43-20), a grčki trener je objasnio zbog čega kod pomenute situacije nije žustrije reagova.

Već sam bio upozoren da ću dobiti tehničku grešku. Nisam smeo da dozvolim da se to dogodi. Poštujem sudije, ne kritikujem ih, ali ovde ne govorim o nekom faulu koji je možda bio ili nije, bilo je očigledno da naš igrač nije nagazio liniju,“ dodao je Barcokas.

Druga utakmica je u četvrtak, a domaćin ponovo CSKA.