Bokan: Želim Zvezdi brz povratak u Evroligu

Euroleague 26. apr 201816:42 > 16:44
Podeli:
ABA League, Photo: Budućnost VOLI

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan vratio se iz Barselone gde je obavio razgovore sa čelnicima Evrolige. Zadovoljan je onim što je čuo od prvog čoveka elitnog takmičenja Đordija Bertomeua, a primio je i nagradu kao najbolji menadžer Crne Gore u 2017. godini.

I dalje uživamo u najvećem uspehu kluba u istoriji, osvajanju ABA lige i plasmanu u Evroligu. Moram da potvrdim da je Budućnost član Evrolige za narednu sezonu i sigurno će igrati u tom takmičenju na jesen. Bez ikakvih nedoumica”, rekao je Bokan.

Razgovarao sa Bertomeuom, potvrdili smo skoro sve stvari. Sve smo jasno precizirali i nema nikakvih prepreka. Sve zahteve koji su postavljeni kao uslov za učešće u Evroligi rešićemo do kraja avgusta. Zahvalio bih se premijeru Dušku Markoviću, ministru sporta Nikoli Janoviću i posebno budućem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.“

Bokan je poželio Crvenoj zvezdi da se brzo vrati u društvo najboljih na Starom kontinentu.

Zahvalio bih i Crvenoj zvezdi na velikom spektaklu i borbi u finalu. Uspeh dobija na težini ako se zna koliko veliki klub smo pobedili. Želim da Zvezda u narednom periodu opet uđe u društvo 16 najboljih u Evropi”, zaključio je Bokan.

U međuvremenu, Budućnost nastavlja bobru za odbranu trona koji ljubomorno čuda od osamostaljivanja Crne Gore sada već daleke 2006. godine.