Barcokas: Nismo tražili izmenu, nismo imali pravo!

Euroleague 27. apr 201822:42 > 22:44
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Trener Himkija Jorgos Barcokas bio je ponosan na svoj tim posle poraza od CSKA i plasmana "armejaca" na završni turnir Evrolige.

Četvrti duel četvrtfinalne serije obeležila je sudijska odluka u poslednjim trenucima utakmice kada je poništen koš Čarlsa Dženkinsa. Grčki trener smatra da su sudije donele pogrešku odluku jer klupa Himkija nije tražila izmenu.

„Šved je imao četiri prekršaja i imao sam Hanikata na klupi. Budući da nismo uspeli da izvedemo slobodna bacanja vratio sam Hanikata natrag na klupu. Ne znam zašto su tražili da napravimo izmenu. Iako nismo imali izmenu. Ne znam zašto. To je stvarno čudno i retko.Dobili smo izmenu koju nismo tražili jer nismo imali priliku da priliku da napravimo izmenu. Nije jasno šta se dogodilo, ali svakako je nepravilno,“ rekao je Barcokas.

Obe ekipe su zaslužile pobedu, ali na kraju sve je bilo protiv nas. Čestitan CSKA, bili su bolji tim. Ponosan sam na Himki, hvala navijačima koji su nas podržavali tokomk cele sezone. Za sve nas ova sezona predstavlja veliki korak napred. Dali smo sve što smo mogli. Niko nije očekivao da ćemo biti izjednačeni sa CSKA u ovoj seriji. Nadam se da ćemo nastaviti u istom duhu da ćemo iduće sezone biti samo bolji.“

Straget tima iz Moskvske Regije smatra da njegova ekipa nije sa pravim stavom ušla u meč.

Borili smo se ravnopravno u celoj seriji, dali smo se potpuno. Počeli smo utakmicu sa apsolutno pogrešnim stavom, ali to je normalno. Bili smo pod velikim pritiskom, a imamo novu ekipu. Posle prvog poluvremena uspeli smo da promenimo naš pristup i našu igru. Pokazali smo veliki napredak jao tim,“ dodao je Barcokas.

CSKA će se  u polufinalu Evrolige sastati sa Real Madridom ili Panatinaikosom.