Pau i ostali su svesni − povukla se košarkaška ikona

Euroleague 18. avg. 201811:34 > 11:40
Podeli:
Streeter Lecka/Getty Images

Centar San Antonio Sparsa Pau Gasol na svom Instagram profilu podelio je emotivnu poruku i njome izrazio poštovanje i divljenje prema dugogodišnjem kolegi iz Barselone i španske reprezentacije Huanu Karlosu Navaru, koji je u petak objavio povlačenje.

U petak je objavljeno da je Navaro odlučio da prekine izuzetno bogatu 20-godišnju igračku karijeru, u kojoj je igrajući za Barselonu, Memfis Grizlis i špansku reprezentaciju praktično osvojio sve moguće trofeje.

Ono što si uradio i dao košarci ne može se opisati rečima. HVALA. Čak ni velika slova ne mogu da izraze moju zahvalnost za to koliko si značio svima nama koji volimo ovaj sport. Bilo je više od časti odrastati uz tebe tokom svih ovih godina i siguran sam da ćeš biti poseban u čemu god da se okušaš u budućnosti. Hvala ti, Navaro„, napisao je dvostruki NBA šampion, 38-godišnji Gasol, Navarov vršnjak.

Osim Gasola, Navara su u košarkašku besmrtnost ispratili i brojni saigrači, protivnici, treneri, ali i prosti poštovaoci njegovog ogromnog košarkaškog dela.