"Navijači da nam pomognu u prvoj sezoni bez Navara"

Euroleague 22. avg 20187:05 > 7:12
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Trener Barselone Svetislav Pešić je govorio o ciljevima katalonskog kluba koji već nekoliko sezona ne uspeva da bude među najboljih osam ekipa na starom kontintentu.

Dve sezone od kako se Evroliga igra u novom formatu Barselona žestoko razočarava svoje navijače. Ipak dolazak Svetislava Pešića u sred minule sezone je promenio stvari. Tim je zaigrao bolje u Evroligi, osvojen je Kup Kralja i možda najvažnije savladan je kasniji šampion Evrope Real. 

Ipak u novu sezonu Barsa ulazi bez svoje ikone, Huana Karlosa Navara koji se penzionisao.

Siguran sam da je to bila jedna od najkomplikovanijih odluka njegovog života jer, u celoj mojoj karijeri nisam video igrača koji je igrao sa više želje i igrača koji je više uživao u košarci od Navara. Imao sam sreću i privilegiju da ga treniram u dve etape i da sa njim osvojim sve. On je postao legenda ne samo zbog titula već i zbog načina igre i stila“, kazao je trener Barse Svetislav Pešić.

Jedva čekamo predstojeću sezonu, Barsa očekuje ne samo da dobija utakmice već i da osvaja titule. Za to morate da se pripremate konstantno. Najvažnije je da se igrači oporave, posebno oni koji su imali povrede. Biće ovo i prva sezona bez Navara i igrači moraju da budu spremni mentalno, taktički i fizički za odlučujuće mečeve. Zato nam navijači trebaju više nego ikad pre, posebno kada igramo u Blaugrani. Biće nam šesti igrač na terenu“, rekao je Kari Pešić za sajt Barselone.