Fernandes: Mučio sam se da sačuvam Navara

Euroleague 25. nov. 20188:28 > 8:30
Podeli:
Ezra Shaw, Getty Images

Košarkaš Real Madrid Rudi Fernandes govorio je u intervjuu za "Eurohoops" o rivalitetu sa Barselonom, Huanu Karlosu Navaru i navijačima katalonskog tima.

Navaro je tokom leta objavio da je njegova profesionalna igračka karijera završena, kao i da će dobiti mesto funkcionera u katalonskom klubu.

On je uvek bio primer svima. Mučio sam se da ga sačuvam, on je jedinstven igrač. Takve možete nabrojati na prste jedne ruke. Imao sam sreće da učim od njega, naročito dok smo bili saigači, zauvek ću pamtiti te trenutke u karijeri“, rekao je Fernandes i dodao:

Nedostajaće nam, to je sigurno. Košarka nudi neke sjajne igrače, takvih nema mnogo. Pre nekoliko godina penzionisao se Dijamantidis, sada i Navaro. To su igrači koji su ostavili veliki trag u evropskoj košarci“.

Fernandes je prokomentarisao i kako tokom meča podnosi uvrede i skandiranja navijača protivničkog tima.

Protivnički navijači su tu da bi podržali svoj omiljeni klub. U isto vreme, pokušavaju da dekoncentrišu protivnika. Svaki put kada sam igrao u Grčkoj, bilo je neverovatno. Mučili smo se, bili smo ljubomorni na tu atmosferu, to je neverovatno. Profesionalci takvu atmosferu koriste kao motivaciju. Baš kao što je Redži Miler rekao – to je nešto što te pokreće“, objasnio je Fernandes.