Bertans: Evropski šampion bez SP? Smešno

Euroleague 9. dec 201814:30 > 14:33
Podeli:
Elsa/Getty Images

Košarkaš San Antonio Sparsa govorio je za "Eurohoops" o partijama svog brata Dairisa u redovima Armanija, FIBA prozorima, i letonskoj reprezentaciji.

Iako već treću sezonu nastupa u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, bivši košarkaš Partizana pomno prati košarkaška dešavanja u Evropi – naročito u Evroligi. Glavni razlog za to je i njegov rođeni brat, koji brani boje milanskog Armanija.

Nije lako gledati sve zbog vremenske razlike, ali gledam sve Dairisove utakmice. Armani je mnogo napredovao dolaskom Majka Džejmsa, nadam se da će se i Nemanja Nedović uskoro vratiti. Ali velika stvar je dovođenje Džejmsa. Iz onoga što sam video, igraju dobru košarku u oba pravca, mislim da bi trebalo da stignu do plej-ofa, a možda i više od toga„, rekao je Bertans.

On je prokomentarisao možda i najaktuelniju košarkašku temu ovih dana – FIBA prozore i sistem kvalifikacija na velika takmičenja.

„Nije trebalo da uvode ‘prozore’ dok ih ne usklade sa klupskim takmičenjima, tačnije Evroligom. Evropsko prvenstvo će se igrati na četiri godine, umesto na dve i dobro je što će igrači imati jedno slobodno leto, da se odmore. Uveli su prozore, kako igrači ne bi imali ta ‘ludačka’ leta, ali i prozori svakako štete košarci. Tužno je to što ranije nisu mislili o posledicama. Evropski prvaci neće učestvovati na Svetskom prvenstvu, to je smešno“, zaključio je Bertans.