Kako protiv Efesa? Jako, hrabro, do poslednjeg atoma

Euroleague 17. dec 201821:31 > 21:39
KK Budućnost

Košarkaši Budućnosti nemaju vremena za odmor. Tačnije rečeno zaboravili su i šta znači ta reč. U petak su igrali protiv Gran Kanarije u Španiji, posle poraza su stigli u Zagreb, gde su poraženi od Cibone, a sada su u Istanbulu.

U utorak sa početkom u 18 časova uz direktan prenos na Sport Klubu 1, izabranici Aleksandra Džikića će odmeriti snage sa ekipom Efesa. Da li je potrebno pisati o tome ko je favorit u duelu koji sledi? Šta očekivati od meča sa Efesom?

“Da odigramo jako, hrabro, da damo sve od sebe. Da odbrana bude na željenom nivou, da greške koje smo pravili protiv Cibone i Gran Kanarije svedemo na mnogo manju meru, da pogađamo slobodna bacanja, da šutiramo iz izrađenih pozicija. S druge strane, moramo da zaustavimo ofanzivni potencijal Efesa koji je ogroman. Trener Ataman je tokom leta selektirao igrače koji odgovoraju njegovoj trenerskoj filozofiji u kojoj insitira na pik end rol orijentisanim napadima. Tu su Simon, Danston, Motum i Balbaj iz prethodne sezone. Imaju svoj stil i tempo, ukoliko im se dozvoli da igraju na način na koji žele onda je izuzetno teško odgovoriti njihovom talentu i kvalitetu. U prevodu, nemate šta da tražite. Nadam se da neće biti tako“, rekao je Aleksandar Džikić.

Ono što je kristalno jasno je da ubitačna serija od tri uzastopna gostvanja nije došla u pravom trenutku za ekipu Budućnosti, ako uopšte postoji neki termin koji je pogodan za tri ubitačna gostovanja. Izabranici Aleksandra Džikića su psihološki, energetski i emotivno ispražnjeni posle pobeda nad Barselonom i Megom, krenuli na duele sa Gran Kanarijom, Cibonom i Efesom. Gran Kanariju nisu, ali Cibonu jesu mogli da dobiju, jer su u završnici treće deonice imali 11 poena prednosti.

„Efes je odlično otvorio sezonu. Imaju odličan roster, izuzetno su kvalitetni na svakoj poziciji. Mi dolazimo u Istanbul nakon dva poraza i meč sa Efesom će nam biti treća utakmica u pet dana. Raspored je izuzetno zgusnut i težak ali nam to ne sme biti alibi i ne tražimo ga. Moramo izaći na teren, dati sve od sebe i pokušati da ostanemo konkurenti do kraja utamice. Iluzorno je trošiti reči koliko bi nam značali spremni Nikola Ivanović, Aleksa Ilić i Zoran Nikolić, ali…“, naglasio je Danilo Nikolić.

Meč između Efesa i Budućnosti igra se utorak u 18 časova uz direktan prenos na Sport Klubu 1. Samo dva dana kasnije u glavni grad Podgorice stiže Fenerbahče.