Ilić za SK: Verujem da ću sledeće sezone igrati EL

Euroleague 13. jan 201912:04 > 12:07
Podeli:
sport klub

Noris Kol je dobio ovacije za prikazano tokom utakmice sa Darušafakom i za poene odluke, a Aleksa Ilić na poluvremenu meča. Na žalost, za jednog od najtalentovanijih igrača Evrope je zbog povrede kolena sezona završena.

Nebeski skakač” iz Podgorice je počeo da se nemaće na startu sezone. Dobijao je sve veću minutažu kod Aleksandra Džikića, a često je uspevao da se nađe na listi 10 najboljih poteza Evrolige, sjajnim blokadama ili zakucavanjima. Upravo je jedan od nebeskih letova protiv Žalgirisa imao bolno prizemljenje.

Ilić je sa bolnom grimasom na licu napustio parket. Delovalo je nezgodno, ali niko nije ni pomislio da će to biti poslednji meč za Aleksu Ilića u ovoj sezoni. Međutim, posle detaljnih analiza, Ilić je 28. decembra operisao ukrštene ligamente kolena u Austriji. Vratio se u Podgoricu da proslavi Novu godinu, a sa štakom u ruci došao je da podrži saigrače u meču sa Darušafakom.

Sada mogu da koristim neke od fraza, tipa vratiću se jači, ko zna za što je ovo dobro… Iskreno, baš se loše osećam zbog ovoga što mi se desilo. Nadao sam se da opreacija neće biti neophodna, do poslednjeg trenutka verovao da nisu u pitanju ukršteni ligamenti, ali eto jesu. U početku mi je bilo mnogo teško, ali kako vreme odmiče, prihvatam novonastalu situaciju, slušam doktore, radim vežbe, idem na terapije i čekam da vreme uradi svoje. Sa normalnim radom ću moći da počnem tek u avgustu. Užasno je gledati momke kako se bore na parketu, a vi ne možete da pomognete. Šta da se radi. Ostaje mi jedino da navijam i da se nadam da će momci uspeti da odbrane tron i da nam svima omoguće da i naredne sezone igramo u Evroligi”, naglasio je Aleksa Ilić za Sport Klub i nastavio:

Jasno je da su glavni favoriti za osvajanje ABA lige Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Partizan. Mega može da iznenadi pokazala je to u dosadašnjem delu sezone, isto kao što je Zvezda odskočila u odnosu na glavne konkurente. Međutim, crta se podvlači u aprilu. Tim koji fizički i psihički bude najspremniji za nokaut fazu, koji bude u top formi, koji bude spreman za borbu do poslednjih atoma snage za ulog koji će biti na talonu, a govorim o Evroligi, tim koji bude imao pozitvinu energiju i kolektivni duh, osvojiće titulu. Iskreno, verujem i nadam se da će to biti Budućnost“.

Prvi naredni korak ka cilju, Budućnost ima u ponedeljak kada je očekuje duel se FMP Železnikom. Ovaj meč igra se sa početkom u 18 časova, a prednost domaćeg parketa imaće FMP.