Obradović: Teško mi je, svima je pomagao

Euroleague 20. mar 20191:56 > 1:58
Podeli:
sport klub

Trener Fenerbahčea Željko Obradović izrazio je saučešće porodici Janakopulos zbog smrti dugogodišnjeg vlasnika kluba Tanasisa Janakopulos.

Nekoliko meseci nakon što je izgubio braću Kostasa i Pavlosa, Tanasis je preminuo u utorak u 89. godini. Pavlos i Tanasis su u najuspešnijoj eri predvodili Zelene, a 2012. rukovođenje su prepustili Pavlosovom sinu Janisu.

Trofejni srpski trener je 13 godina proveo u klubu iz Atine (1999-2012) i za to vreme osvojio je pet titula prvaka Evrope. Obradović je uvek isticao koliko je bio prisan sa braćom Janakopulos.

Povezano

Ako provedete 13 godina sa osobom koja vam je u životu u svemu pomogla i onda za kratko vreme izgubite sva teri brata… to je nešto teško i stvarno mi je žao. Želim da izrazim saučešće njegovoj ćerki, njegovoj ženi i svim članovima porodice Janakopulos. Bio je sjajna osoba koja mi je stalno pomagala, i ne samo meni. Pomogao je svima sa kojima je radio. Oni će uvek biti u našim srcima. I svi će se sigurno sećati šta su učinili za košarku, a pogotovo za Panatinaikos,“ izjavio je Obradović.

Tanasis Janakopulos je predvodio Panatinaikos od 2002. do 2012. godine, a u klubu je od 1987. godine. Sa bratom Pavlosom 1960. osnovao je jednu od najuspešnijih grčkih farmaceutskih kompanija. Bogatstvo braće Janakopulos se procenjivalo na preko 800 miliona evra.