Vatutin: Vujošević nije bio greška

Euroleague 19. dec 201015:37
Podeli:

Predsednik CSKA iz Moske, Andrej Vatutin smatra da letošnje angažovanje Duška Vujoševića, koji se kratko zadržao među „armejcima“ nije bilo greška. Prvi čovek slavnog tima je takođe u intervjuu ruskim medijima izneo stav, da Bobanu Marjanoviću nije zagarantovano mesto u ekipi.

– I dalje smatram da nismo pogrešili što smo angažovali Vujoševića na početku sezone, ali Dule se nije najbolje snašao. Činjenica je da se suočavamo sa problemima, pre svih finansijskih, i morali smo da smanjimo budžet – kazao je Vatutin, a prenosi Kurir.

Prvi čovek moskovskog kluba smatra da je Vujošević bio idealan za koncepciju razvoja mladih košarkaša.

– Letos smo razgovarali s Duletom i dogovorili se da zadržimo ono najbolje iz prethodnih sezona, na šta je on trebalo da doda svoje ideje i pruži šansu mlađim igračima. Za model tima koji smo se opredelili Vujošević je bio najbolji kandidat. Svi u Evropi su pohvalili našu odluku, a onda je sve krenulo obrnuto. Očigledno da Dule nije uspeo da realizuje svoje ideje.

Andrej Vatutin je rekao da ni status srpskog centra Bobana Marjanovića u CSKA nije zagarantovan.

– Ukoliko nađemo igrača koji će na toj poziciji moći da pruži više, radićemo u interesu kluba. Trenutno, pitanje Marjanovića nije najvažnije – zaključio je Vatutin.

Author: Sportal