"Real zna da Panatinaikos u Madrid dolazi po pobedu"

Euroleague 16. apr 201913:00 > 13:02
Podeli:
Getty images Europe

Pred prvi meč plej ofa Evrolige između Reala i Panatinaikosa u Madridu (sreda 21:15, Sport Klub 1) Dešon Tomas je u izjavi za sajt Eurohups govorio je o očekivanjima od serije sa Realom kao i o promenama u timu koje su se dogodile dolaskom Rika Pitina.

SK

Pred prvu od dve utakmice u Madridu, Dešon Tomas kaže da njegov tim u prestonicu Španije dolazi da pobedi.

„Kada se dogodi promena na klupi i raspoloženje i energija u timu se promene. Mislim da je najvažnije poverenje koje je ukazao svima nama i vera da možemo mnogo da uradimo, da možemo do doigravanja. Veoma brzo je uvideo šta možemo da promenimo na bolje, ukazao nam je na slabosti koje smo imali i potrudio se da radi sa nama na tome da to popravimo. Kada se to pokazalo i na dobrim rezultatima i naše samopouzdanje je poraslo i samo smo želeli da radimo još jače. Mislim da smo radili naporno do granice kada je postao zadovoljan, ali mislim da bi bio još zadovoljniji ako dođemo do Fajnal fora“, rekao je Tomas o promenama u timu od kada je za trenera postavljen Rik Pitino.

Tomas kaže da će u mečevima sa Realom jedan od najvažnijih igrača biti Nik Kalates kao i da je ceo tim spreman da radi za njega.

„Kada igrate protiv tako kvalitetnog tima kakav je Real, moraš u potpunosti da budeš koncentrisan i nema mesta bilo kakvim greškama. U poslednjem meču koji smo igrali sa njima platili smo ceh izgubljenom vremenu pred kraj meča. Sve će biti važno u ovom meču. Nik je naš lider i neko na koga uvek možemo da računamo. Njegova igra biće veoma važna ako želimo pobedu, moraće da nađu način da ga zaustave. Ali, i ja i ostatak tima ćemo biti tu da pomognemo Niku da nas povede do pobede“, kaže Tomas.

Prva dva meča u seriji biće odigrana u Madridu, a treći meč u kome će Panatinaikos biti domaćin već je rasprodat.

„Uvek postoji pritisak. Ni Real ne može da kaže da ne oseća pritisak iako su nas ove sezone pobedili dva puta. Čak su jednu od te dve pobede upisali onim ludačkim šutom u finišu. Ali, znaju i oni da je Panatinaiko snažan i da dolazimo u Madrid po pobede. Real ima odlične igrače. ali imamo ih i mi. Čeka nas velika borba“, poručio je Dešon Tomas.