Marka: Vujošević, doktor Džekil Evrolige

Euroleague 4. dec 201217:59
Podeli:

Pred utakmicu Evrolige, za Partizan „biti il` ne biti“, protiv Barselone u „Pioniru“, španski mediji su kvalitete i energiju srpskog šampiona opisali i kroz lik Duška Vujoševića. Tiražni madridski dnevnik Marka  je trenera crno-belih nazvao Doktorom Džekilom evropske košarke zbog neverovatne transformacije njegovog temperamenta, ali i znanja.

– Vujošević je trener snažnog karaktera, vrlo zahtevan, metodičan u radu, sa ogromnim iskustvom i zbog toga je uvek nepredvidiv način na koji vodi tim.

Španci pišu da iza mladih i supertalentovanih igrača stoji Dr Džekil, harizmatični Vujošević, koji se vratio u Partizan gladan da vrati tim u evropski vrh, uvek pod sloganom izuzetnog rada sa svojim učenicima.

– Vujošević je jedan od nekolicine trenera koji nema „praznih“ minuta tokom utakmice. Izgleda odsutno i dekoncentrisano, ali to je samo tako na prvi utisak. Uvek zna da iznenadi odlukama (rotacijama, tajm-autima, tehničkim greškama) i sigurno je da svoj stil i način rada i ponašanja neće menjati.

Otpor prema učenju engleskog jezika, navodi se u tekstu, onemogućio ga je da ostavi dublji trag u moskovskom CSKA. Tamo se sapleo zbog činjenice da nije mogao da ostvari normalnu komunikaciju sa igračima, kojima se obraćao preko asistenta, a ovaj im prevodio njegove zamisli.

Moskovska epizoda nije umanjila status idola koji prema njemu gaji armija navijača Partizana. Za najvernije fanove crno-belih, Vujošević je nešto mnogo više od košarkaškog trenera. Deluje neverovatno sa kolikim žarom i energijom ga uvek pozdravljaju i aplaudiraju mu pre početka svake utakmice u Evroligi. To je Duško Vujošević.  

Author: Sportal.rs