Real zagrizao za Brendona Dejvisa

Euroleague 19. maj 201912:50 > 12:58
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Centar Žalgirisa Brendon Dejvis je izabran za prvi tim Evrolige u aktuelnoj sezoni, a litvanski tim će ovog američkog košarkaša veoma teško zadržati u sastavu i naredne sezone.

Umesto sa ekipom u Kaunasu, Brendon Dejvis je ovih dana u Vitoriji gde je u subotu primio nagradu kao član najbolje petorke Evorlige. Ovaj nekadašnji centar Monaka je u dresu Žalgirisa ove godine 14,2 poena po meču uz 5,5 skokova, a njegov uticaj na igru litvanske ekipe i u odbrani i napadu je ogroman. 

Dejvisov kvalitet neće ostati neprimećen u Evropi i pominje se upravo Real Madrid kao sledeća destinacija ovog košarkaša. As piše da je prvi koji bi mogao da izgubi mesto u timu Meksikanac Gustavo Ajon, a isti list navodi da Real uz Ajona ima još tri igrača koji su u četvrtoj deceniji. Uz Ajona su to Felipe Rejes, Džejsi Kerol i Rudi Fernandes. 

Realu inače slede bitni meseci sa aspekta produžavanja ugovora bitnim igračima. Tako bi saradnju sa Madriđanima trebalo da nastave Edi Tavares i Džef Tejlor, a mnogi bi voleli u belom dresu da vide sledeće sezone Nanda De Koloa i Ćaća Rodrigesa. Pablo Laso bi u narendoj godini takođe mogao da pruži šansu mladim igračima Mariju Nakiću i Usmanu Garubi koji su bili odlični na završnici juniorske Evrolige.