Grbović za SK: Olakšice za Partizan, čekamo i Zvezdu

Euroleague 7. jun 201916:25 > 16:43
Podeli:
KK Partizan NIS

Kao bomba je odjeknula vest da će košarkaški klub Partizan narednih pet godina igrati u beogradskoj Areni.

Ceo posao ozvaničen je  potpisivanjem ugovora između  predsednika Partizana Ostoje Mijailovića i direktora Arene Gorana Grbovića, nekadašnjeg košarkaša crno-belih, koji je u razgovoru za Sport Klub rekao da se raduje budućoj saradnji.

Povezano

„Jako je lepa vest što su crno-beli odlučili da svoje utakmice narednih pet sezona igraju u najlepšoj beogradskoj hali“, rekao je Grbović na početku razgovora, a potom dodao:

„Pored toga postoje pregovori sa čelnicima Crvene zvezde, koja će se sledeće sezone takmičiti i u Evroligi,  da i njihov klub nastupa u našoj dvorani. To bi značilo da se košarka vraća na velika vrata u beogradsku Arenu. Mene kao košarkaškog čoveka, to jako raduje. Reč je o najlepšem sportskom objektu u Srbiji i na Balkanu, koji se vraćanjem sporta, zapravo vraća svojoj prvobitnoj nameni. Time ćemo promovisati prave vrednosti i poslati pravu poruku  našoj deci i omladini, a to je da se bave sportom i budu zdravi. Pored toga nećemo zanemariti ni muzičke koncerte, kao i razne druge manifestacije jer i to donosi zaradu“.

Nameće se pitanje da li Partizan želi da igra u Areni jer se nada da će dobiti „vajld kard“ za Evroligu…

„Crvena zvezda je izborila učešće u Evroligi na terenu, ali može se reći da i Partizan ima mlad kvalitetan tim, dostojan najboljeg kontinentalnog takmičenja. Sigurno je da će čelnici EL uzeti u obzir i infrastrukturu, kada budu slali „vajld kard“. Uz to crno-beli su pokazali da imaju ozbiljnu strategiju za budućnost. Treba uzeti u obzir da je KK Partizan veliko ime, nekadašnji prvak Evrope i kao takav sigurno zaslužuje određenu pažnju“.

Dva trofejna kluba će dobiti neke finansijske olakšice, s obzirom da će potpisati ugovore o zakupu na duži period.

„Nama je u interesu da imamo što više ugovora o fiksnom zakupu, s toga oba kluba, ukoliko se dogovorimo i sa Zvezdom, će dobiti neke specijalne uslove. Ne bih mogao u ovom trenutku tačno da vam kažem o sumama o kojima se radi, jer to zavisi od više faktora, vrste takmičenja, utakmica, broja gledalaca…samo je sigurno da neće imati velike olakšice jer Arena ima svoje troškove koje mora da pokrije“, zaključio je Grbović.