Hoće li Partizan dobiti "vajld kard" Evrolige?

Euroleague 27. jun 201910:28 > 10:28
Podeli:
Fakultet za sport

Bord Evrolige zaseda uskoro, a najvažnija informacija koju iščekuje košarkaška javnost jeste – ko će dobiti specijalnu pozivnicu za učešće u elitnom takmičenju?

KK Partizan, prvak Evrope iz 1992. godine, jedan je od najozbiljnijih kandidata, a predsednik kluba Ostoja Mijailović kaže da ta odluka neće dugoročno uticati na rad kluba.

“Šta god da Evroliga odluči, Partizan će nastaviti istim smerom. Trinkijeri će imati budžet da sastavi tim za narednu sezonu“, rekao je Mijailović.

Poslednjih dana pojavljvale su se različite informacije, a kao najveći kandidat za “vajld kard“ spominje se Zenit iz Sankt Peterburga.

Najjači adut Zenita jeste Gasprom, koji bi trebalo da pruži jaku finansijsku podršku timu koji vodi Đoan Plasa. Već neko vreme tim iz Sankt Peterburga redovan je učesnik Evrokupa, dvaput je igrao i četvrtfinale, a nastupa u dvorani kapaciteta nešto više od 7.000 ljudi.

Klub je u Sankt Peterburgu od jula 2014. godine, prethodno je to bio klub koji smo znali kao Trijumf i Dinamo moskovski region. Nedavno je objavljeno i dovođenje Aleksa Renfroa, doskorašnjeg pleja Partizana.

Crno-beli na svojoj strani imaju bogatu istoriju u kojoj su, osim spomenute titule prvaka Evrope, 21 put bili šampioni države, 15 puta osvajači nacionalnog kupa, a šest puta je Partizan bio i prvak ABA lige. Takođe, Partizan će igrati svoje mečeve u Areni koja ima kapacitet od preko 18.000 ljudi.

Trka je udvoje između Partizana i Zenita, mada postoji još kandidata poput Ritasa, Uniksa…

Evroligaške mečeve i naredne sezone gledaćete na kanalima Sport kluba, a region već ima jednog predstavnika – Crvenu zvezdu.