Tima: Nisam želeo da sedim na klupi

Euroleague 5. jul 201916:36 > 16:37
Podeli:
Srdjan Stevanovic / Getty Images

Košarkaš Himkija Janis Tima govorio je u intervjuu za "Eurohoops" o svom angažmanu u Olimpijakosu i o svojoj odluci i dogovoru klubova da pređe u redove moskovskog tima, iako mu ugovor sa grčkim klubom važi i naredne sezone.

Počeo sam sezonu u Grčkoj i mislim da je start bio prilično dobar. Bio je to novi tim, nova liga, novo okruženje, trener. Ipak, sticajem okolnosti, nastavak sezone nije bio dobar. Na kraju sam odlučio da ne želim da sedim na klupi za rezerve„, rekao je Tima.

On je prvi put u martu prosleđen Himkiju na pozajmicu. U moskovskom timu beležio je odlične partije u drugom delu sezone. U VTB lige je prosečno postizao 16.1 poen, 3.5 skokova i 2.2 asistencije za 22 minuta po meču.

Himki je sa Timom dogovorio dvogodišnju saradnju.

„Na moju konačnu odluku uticao je i moj novi klub. Bili su spremni da sa mnom potpišu ugovor u roku od 10 minuta. Mnogo cenim to. Verovali su u mene i bili sigurni da ću im pomoći. Sve u svemu, sezona je bila uzbudljiva, ali svako novo iskustvo treba prihvatiti na najbolji mogući način„, zaključio je Tima.