Partizan ispratio Vanju Marinkovića u Valensiju

Euroleague 23. jul. 201913:50 > 13:53
Podeli:
Partizan NIS

Vanja Marinković će karijeru nastaviti u Valensiji, objavljeno je na sajtu Partizana u utorak.

  Nakon pet sezona u prvom timu, sjajni šuter napušta crno-bele i prelazi u redove osvajača Evrokupa.

„Najmlađi kapiten u istoriji Partizana, Vanja Marinković, novi je košarkaš Valensije. Nakon punih pet sezona provedenih u prvom timu, dvadesetdvogodišnji momak sa Čubure više neće nositi crno-beli dres, već će svoj razvoj nastaviti u španskom Evroligašu i osvajaču 7Days Evrokupa za sezonu 2018/19.

Povezano

Vanja Marinković, rođen 9. januara 1997. godine, stigao je u redove crno-belih još kao pionir. Već u sezoni 2013/14, kao šesnaestogodišnjak, Vanja je tokom Kupa „Radivoj Korać“ odigrao svoje prve minute u prvom timu Partizana. Od sezone, 2014/15, trener Duško Vujošević ga u potpunosti priključuje prvom timu u kojem je igrao sve do kraja sezone 2018/19.

Pred početak sezone 2015/16, Vanja Marinković je sa 17 godina i 9 meseci postao najmlađi kapiten u istoriji KK Partizan. Tu funkciju, Vanja je obavljao do kraja sezone, da bi je po povratku Novice Veličkovića u redove Parnog valjka, ulogu kapitena prepustio iskusnijem saigraču„, navodi se u saopštenju Partizana.

Crno-beli su poželeli sve najbolje svojoj uzdanici u nastaku karijeri:

Za odanost, posvećenost, požrtvovanje i predan rad, KK Partizan izražava Vanji Marinkoviću veliku zahvalnost! Srećno Vanja, želimo ti puno uspeha!