Mesina: Nećeš igrati; Džejms: … Ali ću dobiti novac

Euroleague 27. jul 201911:12 > 11:17
Podeli:
Foto: Turskih Airlines Euroleague

Legendarni italijanski trener Etore Mesina izjavio je da Majk Džejms neće imati mesta za igru u italijanskoj ekipi posle dolaska Amerikanca Šelvina Meka u sezoni 2019/2020, ali to je nešto sa čime američki bek ne može da se složi.

Problem je što Džejms za sezonu koja sledi ima garantovan vrlo unosan honorar predviđen ugovorom i ne planira da ga se odrekne ni po cenu sedenja na klupi.

Povezano

Oni pravi znaju o čemu je reč. Ipak, biću sjajan navijač od sada“, napisao je Majk Džejms na Tviteru komentarišući Mesininu odluku da saopšti Amerikancu da za njega nema mesta u timu.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler takođe je šokirano komentarisao odluku Armanija.

Nadam se da je ovo šala“, napisao je Miler.

Džejms je nastavio da odgovara na pitanja navijača, a jedno se ticalo toga da li će ostati u Evropi.

Planiram da ostanem u Milanu, ali izgleda da neću igrati. Deluje da će se tako stvari odvijati od sada“, rekao je Džejms, koji ima garantovanu platu od 1,9 miliona evra u narednoj sezoni.

Navijači su mu predlagali da se obrati treneru Olimpijakosa Dejvidu Blatu za pomoć:

Mislim da ne bismo odgovarali jedan drugom – prošlost je u pitanju“, odgovorio je Džejms aludirajući na to da je on bivši igrač glavnog rivala Pirejaca – Panatinaikosa.

Potpisao sam ugovor, tako da treba da dobijem novac koji je njime predviđen“, zaključio je ubojiti bek.

Ovo će biti druga godina ugovora za Džejmsa u Armaniju, a u prethodnoj je izabran u drugi tim Evrolige. U proseku je na 30 mečeva imao 19,8 poena i 6,4 asistencije.

U karijeri je pre Milana igrao još za Zagreb, Hapoel Galil Elijon, Kolosos, Laboral Kuću, Panatinaikos, Finiks Sanse i Nju Orleans Pelikanse.