Teodosić zahvalan Ivkoviću

Euroleague 28. dec 201021:39
Podeli:

Zvezda evropske košarke, vođa Olimpijakosa i reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić, odavno je igrama dokazao raskošan talenat i već sa 22-23 godine postao i zvanično najbolji igrač Evrolige i član najboljih petorki u svim takmičenjima u kojima je igrao.

Popularni Teo dao je opširan intervju za grčku Contru, a između ostalog je i pohvalio selektora Srbije i trenera Olimpijakosa Dušana Ivkovića.

– Kada je Ivković došao na čelo Olimpijakosa mnogo toga se promenilo u timu, a došlo je i dosta novih igrača. Mislim da polako stavlja stvari na svoje mesto. Ivković je mnogo doprineo mojoj karijeri i zato sam mu zahvalan do kraja života. Mnogo znači što govorimo srpski, razumem bolje šta traži od mene, a znači mi i što smo zajedno bili u reprezentaciji – objasnio je Teodosić odnos sa trenerom.

Lider Olimpijakosa veruje da posle nekog vremena adaptacije grčki vicešampion može da napadne i tron Evrolige.

– Prošli smo zajedno određeni period. Moramo da nastavimo da radimo, a za tri meseca ćemo biti pravi. Olimpijakos je veliki tim sa visokim kriterijumima za konačan cilj. Moramo da idemo korak po korak i samo tako ćemo postići željeni rezultat – rekao je srpski reprezentativac.

Teo ljubimac navijača Olimpijakosa
Po Grčkoj su kružile glasine da je Teodosić mogao da završi i u Panatinaikosu.

– Nikada nisam imao ponudu iz Panatinaikosa. Sa Obradovićem sam pričao posle Svetskog prvenstva, ali ne o tome. Čestitao mi je na četvrtom mestu, a meni to veoma znači, jer svi znamo da je on veliko trenersko ime – rekao je Teo.

Teodosić se osvrnuo i na nemili događaj iz pripremnog perioda za SP, kada je došlo do tuče između srpskih i grčkih košarkaša.

– Srbi i Grci su veoma sličan narod i zato sam taj incident ostavio iza sebe. Imam dosta prijatelja i i u Grčkoj. I ovde je gužva gao i u Srbiji, slično govorimo i reagujemo… – završio je Teodosić.

Author: Sportal