Nelson ponovo kod Dejana Radonjića

Euroleague 6. sep. 201919:43 > 19:54
Podeli:
fiba.basketball

Demarkus Nelson će naredne sezone biti član Bajerna iz Minhena s obzirom na to da je potpisao ugovor sa nemačkim šampionom.

Dejan Radonjić i Demarkus Nelson su sarađivali nešto duže od godinu dana, a zajedno su 2013. godine izborili prvo učešće Crvene zvezde u Evroligi. Nelson je bio član Zvezde od 2012. do 2014. godine dok je Dejan Radonjić seo na klupu crveno belih. Nelson nije uspeo da dođe do trofeja ABA lige ili šampiona Srbije u Zvezdi ali je bio član najboljeg tima Evrokupa 2014. godine kada je Zveda išla do polufinala tog takmičenja. 

Nelson je posle Crvene zvezde bio član Panatinaikosa, Monaka i Unikahe, a prethodne tri sezone proveo je u Asvelu. Nelson je bio jedan od važnih šrafova u ekipi koja je 2019. postala francuski šampion, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača finala francuskog plej-ofa. 

Bajern je uzbudljiva i velika organizacija sa kojom se vraćam u Evroligu. Igrač sam koji uvek stavlja tim iznad svega. Timski sam igrač i takođe poznajem zahteve trenera Radonjića, sa kojim sam porazgovarao. Mogu da počnem!“, kazao je Demarkus Nelson

Ovaj 33-godišnji košarkaš je sturidao na univerzitetu Djuk, 2008. godine je imao ugovor sa Golden Stejt Voriorsima, a nastupao je za Zagreb, Ostin, Avelino, Donjeck i Šole pre Crvene zvezde.