Vilijams: Izabrao sam Fener zbog Željka

Euroleague 16. sep. 201916:27 > 16:28
Podeli:
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Američki košarkaš Derik Vilijams rekao je u intervjuu za "Eurohoops" da je imao jasan razlog zbog kog je odlučio da karijeru nastavi u Fenerbahčeu.

Krilni košarkaš je sredinom jula ozvaničio saradnju sa istanbulskim klubom, a u Fener je došao nakon sezone završene u minhenskom Bajernu.

Obradović tačno zna šta radi. Imao sam različite opcije ove sezone iz NBA, Kine, Rusije, Turske, Italije, kao i iz Bajerna za produžetak saradnje. Ispunio sam osnovne ciljeve sa Bajernom prošle sezone, pomogao sam ekipi koliko sam mogao i smatrao sam da je vreme da se raziđemo“, rekao je Vilijams i dodao:

„Glavni razlog zbog kog sam se odlučio za Fener je Željko Obradović. Devet titula Evrolige dovoljno govori o njemu. Svi mogu u nekom trenutku da osvoje to takmičenje. Napraviš tim i osvojiš, to je u redu. Ali ako to ponoviš devet puta, onda si stvarno najbolji“.

Amerikanac je objasnio i koji detalji srpskog stručnjaka čine boljim trenerom.

„Radi se o sitnicama, koje pokazuje svakog dana na treninzima. On se posebno bavi svakim igračem, to je ono što ja želim. Tako napreduješ, ne samo fizički, nego i mentalno“, zaključio je Vilijams.