Obradović: Zbog Janakopulosa sam postao bolja osoba

Euroleague 22. sep. 20198:31 > 8:40
Podeli:
SK

U Atini je u toku memorijalni turnir "Pavlos Janakopulos", a tu priliku trener Fenerbahčea Željko Obradović je iskoristio da još jednom istakne koliko je pokojni Janakopulos značio u njegovom životu.

Prvog dana drugog turnira „Pavlos Janakopulos“ ekipa Fenerbahčea je poražena od Armanija, dok je domaćin turnira Panatinaikos izgubio od Makabija. Pre početka turnira održana je konferencija za medije na kojoj su bili treneri sve četiri ekipe, a Željko Obradović je još jednom govorio o pokojnom Pavlosu Janakopulosu sa kojim je dugo sarađivao.

Gospodin Pavlos je uvek pokušavao da pomogne ljudima koji su imali probleme. Bio je veoma miran. Imao je različite reakcije, ali uvek nas je umirivao i činio je da sve bude kako treba. Lično, on me je promenio i kao osobu i kao trenera. Razgovarao sam sa njim o mnogim stvarima, ne samo o košarci. On mi je pomogao da bolje shvatim život i da postanem bolja osoba“, rekao je Željko Obradović.

Janakopulos je na čelu Panatinaikosa bio od 1987. do 2012. godine, a on je najviše pažnje usmeravao na košarkašku sekciju atinskog kluba. Pod njegovim vođstvom je PAO osvojio šest titula šampiona Evrope od kojih je Željko Obradović osvojio pet. Pavlos Janakopulos je preminuo u junu 2018. godine.