Blat: Ne želim da koristim bolest kao izgovor

Euroleague 10. okt 201911:40 > 11:41
Christian Petersen/Getty Images

Američki stručnjak Dejvid Blat istakao je da je odluku da ode iz Olimpijakosa doneo u dogovoru sa upravom kluba, te da se sada raduje novim izazovima u životu.

Blat i Olimpijakos su dogovorili sporazumni raskid saradnje, posle samo jedne evroligaške utakmice, u kojoj su crveno-beli izgubili od Asvela 82:63. Iako nije zvanično saopšteno, pretpostavljalo se da je razlog rastanka najverovatnije zdravstveno stanje američkog stručnjaka, s obzirom na to da je Blat sredinom avgusta objavio da boluje od multiple skleroze.

„Ne želim da koristim moju bolest kao izgovor, ali u razgovoru sa menadžmentom morao sam da budem iskren u vezi sa nekim ograničenjima sa kojima se suočavam“, rekao je Blat.

Povezano

„Pored toga, bilo je problema sa timom. Nismo dobro počeli. Seli smo i odlučili da je bolje za sve da se raziđemo. Nisam ljut. Radujem se narednim izazovima. Posle 12 godina igranja i 27 u trenerskom poslu, vreme je za novu fazu mog života. Nekada se prozor zatvori, a otvore se vrata“.

Na pitanje čime bi želeo da se bavi u budućnosti, iskusni stručnjak je odgovorio:

„Oduvek sam sanjao da budem ambasador“.

Blat je do sada vodio Hapoel Galil Elion, Makabi iz Tel Aviva, Dinamo iz Sankt Peterburga, Beneton, Efes, moskovski Dinamo, Aris, Klivlend Kavalirse i Darušafaku.