CSKA pozajmio Bobija Žalgirisu

Euroleague 31. dec 201018:01
Podeli:

Moskovski CSKA počeo je sa restruktuiranjem ekipe, pa je srpskog centra Bobana Marjanovića pozajmio litvanskom Žalgirisu.

Marjanović je letos potpisao trogodišnji ugovor sa „armejcima“, ali je CSKA ispadanjem iz Evrolige odluičio da se „reši“ nekoliko igrača i rastereti budžet.

Smenom Duška Vujoševića počele su priče da će Bobi napustiti Moskvu za stalno, ali je ipak samo pozajmljen Žalgirisu koji je posle problema sa Mirzom Begićem, tražio adekvatnu zamenu na poziciji „pet“.

„Zahvalni smo Bobanu na njegovom predanom radu na treninzima, profesionalnom odnosu i za sve što je učinio za ekipu. Ubeđen sam da zaslužuje da igra mnogo više, ali u našem sistemu igre to nije mogao da dobije. Zadovoljan sam što će dobiti priliku da nastavi da igra u Evroligi. Bobana vidimo kao perspektivnog igrača, računamo na to da će napredovati i želimo mu puno sreće i da se vrati na leto“, rekao je trener CSKA Dmitrij Šakulin.

Potencijalni reprezentativac Srbije u Kaunas stiže u ponedeljak, a uprava Žalgirisa će pokušati da ga u Litvaniji zadrži i duže od predviđene pozajmice. Litvanski tim se plasirao u Top 16 fazu Evrolige.

Marjanović je u ovogodišnjoj Evroligi beležio 4.3 poena i 3.5 skokova po meču tokom 11.6 minuta po utakmici. U ruskoj ligi je odigrao samo pet mečeva, u proseku 13.9 minuta sa 6.4 poena i 4.4 skoka.

Author: AK